Šport
711 ogledov

Rogličeva ekipa še naprej navdušuje

Wout van Aert TdF Epa
Kolesarji na dirki po Franciji so opravili z deseto etapo.

Belgijec Wout van Aert (Jumbo-Visma) je zmagovalec današnje desete etape na kolesarski dirki po Franciji. Drugo mesto je na 217,5 km dolgi preizkušnji med krajema Saint-Flour in Albi zasedel Italijan Elia Viviani, tretje pa Avstralec Caleb Ewan.

Rumeno majico vodilnega je zadržal Francoz Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep). Vodilni kolesar na francoski pentlji ima v skupni razvrstitvi 1:12 minute prednosti pred Britancem Geraintom Thomasom, lanskim zmagovalcem najbolj prestižne večetapne dirke na svetu.

Kolesarsko karavano na letošnji francoski pentlji je po dveh razgibanih etapah danes čakala pretežno ravninska preizkušnja z nekaterimi manjšimi, a ne preveč zahtevnimi vzponi. Na njej so se polnemu izkupičku nadejali številni specialisti za sprinte, na koncu pa je smetano pobral 24-letni Van Aert in dosegel svojo prvo etapno zmago na tako veliki preizkušnji.

de marchi Tour de France Šport Italijan se poslavlja z več zlomljenimi kostmi

"Ne morem verjeti, da sem bil danes najboljši med vsemi temi hitrimi fanti. To je moja prva etapna zmaga na tako veliki dirki. V zadnjih desetih dneh sem se lahko prepričal o mogočnosti te dirke, danes pa sem okusil še zmago. Neverjetno," je takoj po prihodu v cilj dejal Belgijec. "V končnici je bilo precej nervozno. Uspelo mi je ostati v ospredju in odbiti napade vseh svojih tekmecev, predvsem Vivianija. O zmagi so odločali centimetri, a se mi je izšlo," je še dodal prvi junak današnje preizkušnje.

Ta je bila sprva precej dolgočasna, v zadnjih tridesetih kilometrih pa izjemno razburljiva. Tedaj je glavnina razpadla na "prafaktorje", v vodilni skupini pa so bili bolj ali manj vsi najbolj ambiciozni kolesarji in glavni pretendenti za končno zmago na Touru, ki so se gnali do skrajnih meja. Nekateri od njih so zaostali in v cilj prispeli z zaostankom slabih dveh minut. Med njimi so bili Richie Porte, Thibaut Pinot, Jakob Fuglsang in Rigoberto Uran, najbolj pa je odpovedal Mikel Landa, ki je zaostal dobri dve minuti.

Odločitev o etapnem zmagovalcu je padla šele v sami končnici, v ciljnem sprintu - z manjšim vzponom - je imel največ moči Van Aert, čeravno so se z današnjo zmago spogledovali še številni drugi tovrstni specialisti. Med njimi je bil tudi sloviti Slovak Peter Sagan. Nosilec zelene majice je v končnici naredil taktično napako, tekmeci so ga povsem zaprli, tako da je na koncu osvojil peto mesto.

Wout van Aert TdF | Avtor: Epa Epa

Na letošnji dirki po Franciji nastopata dva slovenska kolesarja, oba sta člana ekipe Bahrain-Merida. Jan Tratnik, ki je v nedeljo zasedel tretje mesto, je današnjo preizkušnjo končal na 114., Matej Mohorič pa na 152. mestu. Oba sta zaostala 9:41 minute. V skupni razvrstitvi je Tratnik na 70. (+42:54), Mohorič pa na 99. mestu (+1:07:01).

V torek bo karavana na Touru počivala. V sredo jo čaka 167 km dolga preizkušnja med krajema Albi in Toulouse, dan kasneje pa je pred njimi že prva gorska preizkušnja v Pirenejih.

Jan Tratnik Tour de France Šport Slovencu za las ušla zmaga na Dirki po Franciji
- 10. etapa (Saint-Flour - Albi, 217,5 km):
  1. Wout Van Aert (Bel/Jumbo-Visma)                        4:49:39
  2. Elia Viviani (Ita/Deceuninck-QuickStep)
  3. Caleb Ewan (Avs/Lotto Soudal)
  4. Michael Matthews (Avs/Sunweb)
  5. Peter Sagan (Slk/Bora-Hansgrohe
  6. Jasper Philipsen (Bel/UAE Team Emirates)
  7. Sonny Colbrelli (Ita/Bahrain-Merida)
  8. Matteo Trentin (Ita/Mitchelton-Scott
  9. Oliver Naesen (Bel/AG2R La Mondiale
 10. Greg Van Avermaet (Bel/CCC)
...
114. Jan Tratnik (Slo/Bahrain-Merida)                      +   9:41
152. Matej Mohorič (Slo/Bahrain-Merida)
...

- skupno:
  1. Julian Alaphilippe (Fra/Deceuninck-QuickStep)         43:27:15
  2. Geraint Thomas (VBr/Ineos)                            +   1:12
  3. Egan Bernal (Kol/Ineos)                                   1:16
  4. Steven Kruijswijk (Niz/Jumbo-Visma)                       1:27
  5. Emanuel Buchmann (Nem/Bora-Hansgrohe)                     1:45
  6. Enric Mas (Špa/Deceuninck-QuickStep)                      1:46
  7. Adam Yates (VBr/Mitchelton-Scott)                         1:47
  8. Nairo Quintana (Kol/Movistar)                             2:04
  9. Daniel Martin (Irl/UAE Team Emirates)                     2:09
 10. Thibaut Pinot (Fra/Groupama-FDJ)                          2:33
...
 70. Jan Tratnik (Slo/Bahrain-Merida)                         42:54
 99. Matej Mohorič (Slo/Bahrain-Merida)                     1:07:01
...
Komentarjev 1
  • Avatar Claudia_Henning
    Claudia_Henning 18:21 15.julij 2019.

    Google je plačal za vsakodnevno delo na spletu od doma 600 do 1000 dolarjev.i so prejeli prvi mesec $ 23586 in $ 32847 v mojem zadnjem mesečnem plačilnem računu pri Googlu tako, da doma delajo 3 ure na dan. enostavno ...prikaži več zaslužite 150 $ na uro, in zaslužek je lahko sčasoma še večji. veeč tukajj ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ www.cashclub5.com

Sorodne novice