Šport
1101 ogledov

"To je največji dosežek v moji karieri!"

Jan Tratnik Profimedia
Slovenski kolesar Jan Tratnik je deveto etapo dirke po Franciji končal na tretjem mestu. Kolesar Bahrain-Meride je bil celo v boju za etapno zmago, a mu je na koncu za preboj na sam vrh malce zmanjkalo.

Etapa je karavano vodila od kraja Saint-Etienne s ciljem v kraju Brioude, z razgibanim sklepnim delom v znamenju vožnje navkreber in spusta ter s ciljnim sprintom, v katerem je odločitev o zmagovalcu etape padla po južnoafriško-belgijskem dvoboju. V njem se je za uspešnejšega sprinterja izkazal Daryl Impey, 34-letni večkratni južnoafriški cestni prvak in prvak v kronometru, ki je premagal Tiesj Benoota ter osvojil svojo prvo etapno zmago na velikih tritedenskih dirkah.

Devetindvajsetletni slovenski adut Jan Tratnik je bil celo nekaj časa v igri za etapno zmago. Tratnik je bil v skupini ubežnikov ter med tistimi, ki so lovili Avstrijca Lukasa Pöstlbergerja, ki pa je svoj pobeg in napad na etapno zmago sprožil veliko prezgodaj, kakih 40 km pred ciljem, ter ni zdržal napadov na zadnjem vzponu.

Jan Tratnik Tour de France Šport Slovencu za las ušla zmaga na Dirki po Franciji

Dobrih dvanajst kilometrov pred ciljem so se v ospredje prebili Nicolas Roche, Benoot in Impey, Tratnik je nekoliko popustil, a je v izdihljajih boja za vrh nadoknadil del zapravljenega in se z zaostankom desetih sekund vendarle prebil na mesto na stopničkah po etapi.

Jan Tratnik | Avtor: Profimedia Profimedia

Tratnik je na svojem prvem Touru prišel do svojega največjega dosežka na tritedenskih dirkah. "Res sem super srečen. To je največji dosežek v moji karieri. Moram priznati, da sem bil zelo srečen, ko sem se približeval ciljni črti. To je moj prvi Tour, zato sem vedel, da ne bom imel prav veliko priložnosti, zato sem izkoristil prvo, ki se mi je ponudila in mislim, da se je dobro razpletlo," je sporočil slovenski kolesar z moštvenega avtobusa.

"Jan se je res dobro odrezal, če bi prihranil še kanček moči za odločilni vzpon, bi verjetno pripel v cilj skupaj z vodilnima," pa je bil komentar športnega direktorja Bahrain-Meride Gorazda Štanglja.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice