Šport
5122 ogledov

Grozljiva poškodba Rogličevega sotekmovalca ter prvega favorita etape

Wout Van Aert Reševalni pas/Twitter

Nizozemski kolesarski dragulj ter eden izmed junakov letošnje Dirke po Franciji, Wout van Aert je po odstopu Rohana Dennisa veljal ze enega izmed glavnih favoritov 13. etape, 27,2 km dolgega hribovitega kronometra okoli mesta Pau.

Spor? Šport Denisov umik s Toura ostaja uganka

Van Aert velja za izjemno vsestranskega kolesarja, saj je nevaren na kolesarskih klasikah, sprintih, v zadnjem času pa blesti tudi na kronometrih. Na Dirki po Dauphineju je namreč prav deklasiral vso konkurenco, ko je Američana Teyaja Van Garderena na drugem mestu premagal za kar 31 sekund, medtem ko je eden najboljših kronometristov vseh časov, Tom Dumoulin, zaostal kar za 47 sekund.

Wout van Aert TdF Tour de France Šport Rogličeva ekipa še naprej navdušuje

Mladi Nizozemec je prav tako zablestel že na letošnji francoski pentlji, ko je v 10. etapi šokiral najboljše sprinterje na svetu ter odnesel svojo prvo etapno zmago na Dirki po Franciji. Van Aert je tako veljal za glavnega favorita tudi na petkovem kronometru.

Toda 13. etapa je bila za nekdanjega svetovnega prvaka v ciklokrosu resnično nesrečna, saj je po odličnih časih, ki jih je zabeležil na vmesnih merjenjih, v zaključku etape grdo trčil v zaščitno ograjo ter obležal na progi z grozljivo rano na nogi.

Po padcu je bil nemudoma prepeljan v bolnišnico, iz njegove ekipe Jumbo-Visma, za katero vozi tudi naš Primož Roglič, pa so že sporočili, da je dirka za 24-letnika zaključena, da pa je kolesar pri zavesti in je utrpel grdo rano na zgornjem delu desne noge.

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice