Šport
249 ogledov

Po diskvalifikaciji zmagovalca je Mezgec skupno tretji

Fabio Jakobsen Epa
Nesrečna etapa, ki je zahtevala življenje belgijskega kolesarja, se je končala s sprintom.

Nizozemec Fabio Jakobsen (Deceuninck-QuickStep) je bil najhitrejši v ciljnem sprintu tretje etape kolesarske dirke po Poljski, a je bil kasneje zaradi nepravilnega oviranja med sprintom diskvalificiran. Luka Mezgec je tako s četrtega napredoval na skupno tretje mesto. 

Mezgec ima 14 sekund zaostanka za skupno vodilnim Nemcem Pascalom Ackermannom (Bora-Hansgrohe), ki je bil v ciljnem sprintu glavnine sprva drugi, nato pa so mu pripisali etapno zmago. Za njim je ciljno črto prečkal Nizozemec Danny van Poppel (Jumbo-Visma), tretje mesto je zasedel Danec Mads Pedersen (Trek-Segafredo).

Za Ackermannom, ta je dobil tudi uvodno etapo, je skupno drugi Kolumbijec Fernando Gaviria (Team Emirates), ki zaostaja 12 sekund. Deseti je ostal drugi Slovenec Matej Mohorič (Bahrain-Merida), ki je skupno 23 sekund za vodilnim Nemcem.

Luka Mezgec World Tour Šport Slovenec spektakularno ugnal svetovne ase

Mohorič in Mezgec sta bila tokrat v glavnini tik za najboljšo deseterico. Mezgec je v nedeljo zmagal v drugi etapi in zabeležil 18. zmago v karieri ter drugo letošnjo, najhitrejši je že bil v etapi dirke po Sloveniji.

Zaradi hudega padca po začetku etape so morali Belgijca Bjorga Lambrechta zaradi poškodba glave odpeljati v bolnišnico, kjer pa je 22-letni član ekipe Lotto Soudal umrl. "To je največja možna tragedija, ki je doletela njegovo družino, prijatelje in moštvene sotekmovalce ... Počivaj v miru, Bjorg," je na Twitterju zapisalo njegovo moštvo.

Bjorg Lambrecht Žalostno Šport Smrt 22-letnega kolesarja na dirki po Poljski
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.