Šport
287 ogledov

Takšen osip je pri ekipi Movistar

Nairo Quintana Epa Nairo Quintana
Kolesarski ekipi Movistar se v naslednji sezoni obetajo velike spremembe.

Kar nekaj odličnih tekmovalcev je napovedalo svoj odhod iz moštva Movistar, triletno pogodbo z ekipo pa je podpisal nadarjen 24-letni Španec Enric Mas, ki si bo v naslednjih sezonah kapetansko mesto za velike dirke delil s svetovnim prvakom, veteranom Alejandrom Valverdejem.

Mas, specialist za gorske etape, lani drugi v skupnem seštevku dirke po Španiji, je doslej vozil za Deceuninck-QuickStep, a je imel predvsem vlogo pomočnika Francozu Julianu Alaphilippu. Tako je bilo tudi na letošnjem Touru, na katerem je Španec zasedel 22. mesto, bil pa je tretji v razvrstitvi mladih kolesarjev.

Odhod iz Movistarja so napovedali Nairo Quintana, preselil se bo v francosko kontinentalno ekipo Arkea Samsic, Mikael Landa, ki bo vrtel pedala za Bahrain Merido, in letošnji zmagovalec Gira, Ekvadorec Richard Carapaz, ki naj bi podpisal za Ineos.

Mikel Landa Prestop Šport V 'slovensko' ekipo prihaja zvezdnik

Mas tudi ne bo edini kolesar, ki bo zapustil Deceuninck-QuickStep, odhod sta napovedala tudi Elia Viviani, postal bo član Cofidisa, Philippe Gilbert pa naj bi se preselil k Lotto-Soudalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice