Šport
1129 ogledov

Zmaga! Slovenec ponovno deklasiral najboljše kolesarje sveta

Luka Mezgec Epa
Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) je zmagovalec pete etape Dirke po Poljski

Luka Mezgec je svoji zmagi iz druge etape letošnje Dirke po Poljski dodal zmago še v peti etapi te prestižne dirke.

Luka Mezgec World Tour Šport Slovenec spektakularno ugnal svetovne ase

Izjemni slovenski sprinter se je izkazal za prepričljivo najmočnejšega, saj je v sprintu rahlo v breg naravnost deklasiral vso konkurenco ter jo premagal za nekaj dolžin kolesa.

Zaključni sprint z rahlim naklonom se je namreč izkazal za prezahtevnega za navadne sprinterje, medtem ko kolesarji, ki so uspešni na razgibanem terenu, preprosto niso bili kos Mezgečevi hitrosti. Na drugem mestu je končal Eduard Prades (Movistar), na tretjem pa Anglež Ben Swift (Team Ineos).

Luka Mezgec | Avtor: Epa Epa

Izjemni nemški sprinter ter vodilni kolesar na dirki Pascal Ackermann (Bora Hansgrohe) je ravno še nekako uspel držati ritem najhitrejših ter končal z istim časom kot naš kolesar.

Luka Mezgec je po novem velikanskem uspehu tako odličen tudi v skupnem seštevku. Slovenec se namreč nahaja na drugem mestu, za rumeno majico pa zaostaja vsega štiri sekunde. Zelo dobro pa se drži tudi Matej Mohorič, ki je današnjo etapo končal na 21. mestu, a se v skupnem seštevku prebil na 5. z zaostankom 20 sekund.

Jan Tratnik je zasedel 93. mesto, zaostal je dve minuti in dve sekundi, 15 sekund počasnejši je bil Simon Špilak, Luka Pibernik in Domen Novak pa sta zaostala sedem minut in 27 sekund.

Jani Brajkovič Odprl dušo Šport Šokantno priznanje slovenskega kolesarja Egan Bernal Nagrade Šport Takšni so bili zaslužki na Touru, nekaj tudi obema Slovencema

Na peti etapi letošnje Dirke po Poljski je sodelovala tudi ekipa Lotto-Soudal, ki se je odločila, da vendarle nastopi ter se tako pokloni tragično preminulemu sotekmovalcu Bjorgu Lambrechtu, ki je umrl zaradi poškodb, ki jih je utrpel pri padcu tekom tretje etape.

Prav Lambrechtov sotekmovalec in rojak Jelle Wallays je bil eden izmed junakov današnje etape, saj je v družbi Charlesa Planeta, Kamila Gradeka ter Szymona Rekite tvoril današnji beg.

Tragično Šport Na Poljskem vse v znamenju žalovanja Bjorg Lambrecht Video Šport Gledalec posnel usodne trenutke

Etapo pa je zaznamoval še en Slovenec, saj je potem, ko so bili ubežniki ujeti, s pogumnim napadom na spustu poizkusil naš Matej Mohorič, kateremu sta se pridružila še Tsabu Grmay in Simon Geschke. Skupaj so si privozili pol minute prednosti, a so bili predvsem po zaslugi ekipe Bora Hansgrohe vseeno ujeti.

Matej Mohorič | Avtor: Epa Epa

Ko je že kazalo, da bo o zmagovalcu odločal sprint glavnine, pa sta poizkusila še Miguel Angel Lopez ter Davide Formolo, a sta bila kilometer pred ciljem ujeta, ko so mimo njiju švignile sprinterske ekipe.

Toda naklon je bil vseeno prevelik in klasični sprinterji niso imeli možnosti. Dolgo je tako na čelu vlekla ekipa Ineos, ki je pripravila odlično pozicijo svojemu favoritu Swiftu, a je bil tudi slednji nemočen ob izjemnem napadu Mezgeca 150 metrov pred ciljem.

Luka Mezgec | Avtor: Epa Epa

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice