Šport
257 ogledov

Odpadel velik Rogličev tekmec

Primož Roglič, Richard Carapaz Epa Richard Carapaz (sredina).
Posledice padca so bile prehude.

Ekvadorski kolesarski zvezdnik in zmagovalec letošnje dirke po Italiji Richard Carapaz ne bo nastopil na dirki po Španiji, ki se začne v soboto, je danes potrdila njegova ekipa Movistar. Carapaz je na nedeljskem kriteriju Etten-Leur na Nizozemskem padel in utrpel poškodbo desne rame ter številne odrgnine.

Odločitev o Carapazovem nastopu naj bi po prvotnem načrtu Movistar sporočil v petek. Carapaz ob padcu sicer ni utrpel nobenega zloma, a se bolečine vseeno prehude.

Namesto Carapaza bo za Movistar dirkal Španec Jose Joaquin Rojas.

Ekvadorec je bil predviden kot eden od treh kapetanov Movistarja za špansko dirko. Breme bo zdaj na plečih Kolumbijca Naira Quintana in Španca Alejandra Valverdeja. Oba sta julija dirkala na dirki po Franciji in nista tako sveža kot bi bil Carapaz, ki se je od majskega Gira pripravljal zgolj na Vuelto.

Carapaz je sicer veljal za enega od glavnih favoritov za končno slavje na španski dirki. V najožji krog sodi tudi slovenski as Primož Roglič.

Richard Carapaz Giro | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.