Šport
6368 ogledov

Kazen za Rogličevo ekipo

Print Screen
Ekipa Primoža Rogliča je na ekipnem kronometru škodovala belgijski ekipi Deceunink-QuickStep.

Jumbo-Visma bo morala plačati 1000 frankov kazni, ker je na ekipnem kronometru napačno parkirala spremljevalni avtomobil in s tem ovirala člane ekipe Deceuninck-QuickStep, ki so na koncu zaostali le dve sekudi za zmagovalci, kolesarji kazahstanske Astane.

primož roglič Vuelta Šport Roglič ni odgovarjal na vprašanja

Uvodni ekipni kronometer 74. izdaje dirke po ŠPaniji je v veliki meri zaznamoval grd padec Primož Rogliča in njegovih moštvenih kolegov, zaradi česar so imeli nekateri kolesarji Jumbo-Visme tudi precej tehničnih težav.

Zaradi nesreče, ki je bila posledica razmočenega cestišča so bili prikrajšani tudi kolesarji Astane, katere je v lovu na zmago oviral parkirani avtomobil Jumbo-Visme, ki je v nepreglednem ovinku reševal mehansko okvaro Američana Seppa Kussa.

Vuelta Vuelta Šport Favoriti obračunali, Roglič na stopničkah

"Sepp je hitro odpadel, za njim pa je vozil tretji spremljevalni avtomobil. V tistem vinku je moral ustaviti, z njim pa se je ustavil tudi avtomobil. Zavedamo se, da je to škodovalo ekipi Deceunink. Avto je bil res nerodno parkiran, vendar se nismo mogli pomakniti bolj v levo, prav tako ni bilo dovolj prostora, da bi Kussa obvozili. Nismo imeli časa, da bi jih spustili naprej in šele potem zamenjali kolo. Res mi je žal za njih, vendar takšne stvari se dogajajo," je pojasnil tehnični direktor Addy Engels.

Luka Mezgec Vuelta padec Kaj se dogaja?! Šport Neverjetno: na Vuelti padel še tretji Slovenec!

Pri Deceuninku so bili nad nedgovornim parkiranjem ogorčeni. "Čudež je, da so ga vsi uspeli obvoziti," je povedal eden izmed šefov ekipe Wilfried Peeters. "Posledično smo izgubili dovolj časa, da smo na koncu zaostali dve sekundi za Astano. Jumbo-Visma nas je oropala zmage. Tisti ovinek bi sicer odpeljali z visoko hitrostjo," je dodal Peeters.

vuelta Saj ni res! Šport Že po nekaj kilometrih katastrofa za Rogliča jumbo visma Neverjetno Šport Razkrit bizaren razlog za Rogličev padec

Komentarjev 1
  • marsal 14:15 26.avgust 2019.

    1000 evrov kazni za TJW in 100.000 evrov katzni organizatorju , ki je spustil vodo na cestišče in ni pravočasno opozoril ekip na to !