Šport
3365 ogledov

Roglič ni odgovarjal na vprašanja

primož roglič Epa
Slovenski kolesar je po smoli na uvodnem kronometru dirke po Španiji že na drugi etapi nadoknadil večino izgubljenega časa.

Primož Roglič (Jumbo-Visma) je bil eden od štirih kolesarjev njegovega moštva, ki so pristali na tleh po šestih kilometrov ekipnega kronometra na kolesarski dirki po Španiji.

Vuelta Vuelta Šport Favoriti obračunali, Roglič na stopničkah

Po prvih informacijah naj bi bila za bizarno nesrečo kriva pokvarjena cev enega od tamkajšnjih prebivalcev, ki naj bi v času uvodne etape zalival svoj vrt, kasneje pa se je izkazalo, da je resnici počil otroški bazen.

jumbo visma Neverjetno Šport Razkrit bizaren razlog za Rogličev padec

Roglič in druščina so s padcem izgubili kar 40 sekund, vendar na srečo nihče od kolesarjev ni utrpel večjih poškodb. Ekipni kronometer so končali na 18. mestu.

V nedeljo je bila na sporedu druga etapa, v kateri je Roglič zasedel odlično tretje mesto in s tem nadoknadil velik del zamujenega časa. Povzpel se je na šesto mesto skupne razvrstitve in ima samo še tri sekunde zaostanka za Miguelom Angelom Lopezom (Astana).

V samo enem dnevu je v primerjavi s Kolumbijcem, ki je v soboto kot prvi oblekel rdečo majico, pridobil kar 37 sekund. Rogliča od vrha, kjer po dveh od skupno 21. etap kraljuje Nicolas Roche (Sunweb), trenutno loči 36 sekund.

Roglič je z drugi etapi pridobil kar 93 mest v skupni razvrstitvi.

Slaba novica za Jumbo-Vismo je bil velik zaostanek Stevena Kruijswijka, tretjega najboljšega kolesarja letošnje dirke po Franiji, ki je izgubil kar minuto in 43 sekund, njegov zaostanek za vodilnim pa zdaj znaša že slabi dve minut in pol.

Luka Mezgec Vuelta padec Kaj se dogaja?! Šport Neverjetno: na Vuelti padel še tretji Slovenec!

Roglič po odlični predstavi ni bil na voljo za vprašanja novinarjev, bolj zgovorni pa so bili nekateri predstavniki njegovega moštva. "Ni se izšlo po naših željah, saj Steven še vedno čuti hude bolečine zaradi tega, kar se je zgodilo včeraj," je povedal športni direktor Grischa Niermann. "Njegove noge niso delovale najbolje, zato je izgubil kar nekaj časa," je dodal.

"Toda Primož se je zelo dobro odzval. Kot smo že dejali, imamo 20 etap, da se vrnemo, in mislim, da smo danes že začeli. Fantje so svoje delo opravili z odliko. Tudi za Stevieja še ni vse izgubljeno," je prepričan Niermann.

Upokojeni nemški kolesar nasprotuje trditvam, da ima samo šesterica, ki je krojila vrh druge etape, realne možnosti za skupno zmago. "Ne bi rekel. Tu so še drugi kolesarji. Na primer Miguel Angel Lopez je v skupnem seštevku še vedno pred Primožem. Nairo Quintana (Movistar) je v dobri formi. Enako velja za Rigoberta Urana (EF) in Fabia Aruja (UAE). Zelo dobro sta se odrezala tudi Mikel Nieve (Movistar) in Roche," je poudaril športni direktor.

Še pred začetkom druge etape je športni direktor Addy Engels razkril podrobnosti nesreče na sobotnem kronometru. "Organizatorji so nam povedali, da je počil otroški bazen. Na koncu niti ni pomembno, od kje je prišla voda. Lahko je nekdo zalival vrt ali pral avtomobil. Nekaterih reči pač ne morem nadzorovati. A morali bi nas prej opozoriti. Osem minut pred nami so padli tudi člani ekipe UEA. Opozorilo je prišlo šele po našem padcu. To ni bilo v redu."

vuelta Saj ni res! Šport Že po nekaj kilometrih katastrofa za Rogliča
Komentarjev 1
  • Žurnalček 11:20 26.avgust 2019.

    Počil je moj KUPAC otroški bazen , zanalašč so poliili cesto , ker so vedeli , da bodo takoj po nekaj metrih v ovinku , zaradi mokrih gum zdrsnili ! Če bi bila Visma pametna , bi odstopila kot ekipa ...prikaži več , mogoče bi odstopila še kakšna in bi razveljavili kronometer . Ni pa rečeno , da je to edina diverzija proti Vismi . Jaz ne bi nikakor želel več naprej , ampak bi Špance znogirao za vse večne čase . Boste še videli in se lahko prepričali sami , da tale bazenček ni bil slučajen !!!