Šport
640 ogledov

Slovenija ponovno za las ob etapno zmago, Roglič še zmanjšal zaostanek

Vuelta Epa
Po tretjem mestu Primoža Rogliča (Jumbo-Visma) na drugi etapi Vuelte je njegov uspeh na tretji etapi ponovil Luka Mezegc (Mitchelton Scott).

3. dan letošnje Dirke po Španiji je bil v znamenju Ircev, saj je etapno zmago slovil Sam Bennett (Bora Hansgrohe), medtem ko je v rdeči majici vodilnega ostal Nicolas Roche (Sunweb).

Izjemni irski sprinter se je za najhitrejšega izkazal na razgibani trasi, na kateri so že pred ciljem odpadli nekateri znameniti sprinterji, medtem ko je Bennett z lahkoto opravil s preostalimi. Edward Theuns (Trek Segafredo) je za nekaj milimetrov v boju za drugo mesto premagal našega Luko Mezgeca, ki je dolgo čakal v ozadju, nato pa sprožil silovit sprint, a je ciljna črta bila preblizu, da bi pridobil še kakšno mesto.

Etapo je sicer zaznamovala trojica ubežnikov, med katerimi je bil tudi Angel Madrazo, nosilec majice za najboljšega hribolazca, ki si je danes privozil še nekaj dodatnih točk. Družbo sta mu delala moštveni kolega Diego Rubio ter Héctor Sáez. Skupaj so si privozili šest minut prednosti, preden so sprinterske ekipe začele nadzorovati potek dirke.

Zelo nevarno Šport Kazen za Rogličevo ekipo

Madrazo je bil prvi na vrhu Puerta de Biar ter si privozil še dodatne tri točke, medtem ko se je pravo dogajanje začelo med drugim in hkrati poslednjim današnjim vzponom na Puertro de Tibi. Prednost ubežnikov je znašala še pol minute, ko so z napadom poizkusili Thomas De Gendt, Neilson Powless, Sepp Kuss, Marc Soler ter Damian Howson, ki pa so bili kmalu ujeti.

Madrazu pa nekako še uspe zadržati glavnino za seboj ter pobrati vse tri točke na vrhu, čeprav se mu z novim napadom v vodstvu pridruži Ruben Guereiro. Medtem se v ozdaju na vzponu v težavah znajdeta dva odlična sprinterja Fernando Gaviria ter Fabio Jakobsen.

Vodilna kolesarja sta bila nato ujeta na spustu, medtem ko priključek z glavnino ujame tudi Jakobsen. Gavirii sta sicer na pomoč priskočila dva moštvena kolega, a trojici kolesarjev vendarle ni uspelo ujeti glavnine, ki je bila odločena, da enega prvih favoritov ne spusti nazaj. O zmagovalcu je tako odločal sprint nekoliko razredčene glavnine.

primož roglič Vuelta Šport Roglič ni odgovarjal na vprašanja

Pred ciljem pa je sledil še vmesni sprint za bonusne sekunde, kjer pa se je izkazal naš Primož Roglič, ki je bil najmočnejši izmed vseh glavnih favoritov za skupni seštevek ter si s tretjim mestom privozil eno sekundo bonusa. Za vodilnim Rocheom sedaj zaostaja 35 sekund in še vedno zaseda 6. mesto.

Tadej Pogačar (UAE Emirates) je v generalni razvrstitvi na 23. (+1:40), Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) na 42. (+2:13), Luka Pibernik (Bahrain-Merida) na 147. (+17:06), Domen Novak (Bahrain-Merida) pa na 169. mestu (+25:39).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice