Šport
899 ogledov

Po grozljivem množičnem padcu odstopili številni nevarni Rogličevi konkurenti

Rigoberto Uran
5. in 6. kolesar letošnje Dirke po Španije sta že zaključila z Vuelto.

Po dobrih 100 kilometrih današnje šeste etape kolesarske dirke po Španiji je prišlo do množičnega padca v glavnini, stik s tlemi pa je bil usoden za Kolumbijca Rigoberta Urana, ki je po petih dneh zasedal šesto mesto v skupnem seštevku, ter Irca Nicolasa Rocha, ki je držal peto.

Poleg Urana, ki je veljal za enega favoritov za najvišja mesta, je odstopil še njegov moštveni kolega pri EF Education First Britanec Hugh Carthy. Dirke ni mogel nadaljevati tudi Španec Victor de la Parte, ki je bil 13. skupno. Konec dirke je tudi za Rocha, ki je tri dni nosil rdečo majico vodilnega. 

Grdo jo je skupil tudi eden izmed dveh kapetanov Bore Hansgrohe ter 12. v skupnem seštevku, Davide Formolo, ki pa je kljub že na oko vidnim poškodbam ter odrgninam dirko nadaljeval, a kmalu zaostal za glavnino.

V padcu so bili udeleženi tudi trije kolesarji Jumbo-Visme, za katero kolesari Slovenec Primož Roglič. Neilson Powles, George Bennett in Tony Martin so se znašli na tleh, a so lahko nadaljevali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice