Šport
2490 ogledov

Poglejte si zadnji kilometer zgodovinske vožnje Tadeja Pogačarja

Tadej Pogačar Epa
Dvajsetletni Slovenec je s slavjem na izjemno zahtevni deveti etapi Vuelte znova pokazal svoj talent.

Tadej Pogačar je najmlajši udeleženec letošnje dirke po Španiji, sploh prvič tekmuje na eni od velikih tritedenskih dirk. Letos prvič nastopa v svetovni seriji in je že večkrat opravičil zaupanje, ki ga vanj polaga moštvo UAE Emirates.

Tadej Pogačar Vuelta Šport Pogačar dobil brutalno etapo, Roglič z dovršeno taktiko

Deveta etapa, sicer dolga le 94,4 km, je bila s petimi kategoriziranimi vzponi ena najtežjih na letošnji trasi Vuelte. Na makadamskem odseku zadnjega vzpona je Pogačar v hudem nalivu sledil Kolumbijcu Nairu Quintani, ko je vodil moštveni kolega slednjega Marc Soler.

Moštvo Movistar je Solerju ukazalo, da mora počakati Quintano in domačin seveda ni bil navdušen, da ni smel odkolesariti proti etapni zmagi. Slovenec je vse skupaj izvrstno izkoristil in prvi prišel na vrh.

"Ko sem včeraj gledal vremensko napoved in videl, da bo deževalo, sem bil pravzaprav vesel, saj sem vedel, da imam moč za nekaj posebnega," je po veliki zmagi povedal Pogačar. "Na makadamskem odseku sem si rekel, da je to moj teren. Bilo je mrzlo, bil je dež in toča. Noge so bile v mrazu boljše," je dodal mladi Slovenec.

V zadnjem kilometru, ko je vozil proti zmagi, je preživljal fantastične trenutke. "Zadnji kilometer je bilo res ... Tako na kolesu še nisem užival," je razkril kolesar s Klanca pri Komendi.

Pogačar v skupnem seštevku zaseda peto mesto in ob nedeljski izgubi kapetana UAE Emiratesa Fabia Aruja upa, da bo odslej prvo ime ekipe. Njegov cilj ostaja visoka pozicija v skupnem seštevku.

V ponedeljek bodo kolesarji počivali, v torek jih čaka kronometer. Na slednjem bo glavni favorit Primož Roglič, v nedeljo tretjeuvrščeni, v skupni razvrstitvi pa trenutno drugi kolesar Vuelte.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice