Šport
1095 ogledov

Na Vuelti rdeča majica znova zamenjala lastnika, Roglič si je 'vzel prosto'

Nikias Arndt Epa
Osma etapa kolesarske dirke po Španiji med Vallsom in Igualado je znova premešala vrstni red.

Beg 21 kolesarjev je v osmi etapi dirke po Španiji uspešno prišel do cilja, največ veselja pa je prinesel zmagovalcu etape Nikiasu Arndtu iz ekipe Sunweb in Francozu Nicolasu Edetu iz Cofidisa, ki je prevzel skupno vodstvo.

Kolesarji, ki merijo na najvišja mesta v skupnem seštevku po 21 etapah, so si danes 'vzeli prosto' popoldne. V nedeljo je namreč zelo zahtevna etapa v Andori, zadnjih nekaj deset kilometrov pa je kolesarje motil še dež, zaradi katerega niso želeli tvegati. Drugo mesto v etapi je sicer dosegel Španec Alex Aranburu, tretji je bil Belgijec Tosh van der Sande.

Glavnina je čez cilj prišla več kot devet minut za Arndtom, v ospredju sta bila najboljša Slovenca v skupnem seštevku Primož Roglič ter Tadej Pogačar, ki je danes nosil belo majico najboljšega mladega kolesarja namesto Kolumbijca Miguela Angela Lopeza, ta je bil danes odet v rdečo.

Roglič (Jumbo-Visma) je prišel v cilj na 29. mestu, Pogačar (UAE Emirates) na 32., Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) na 58., Luka Pibernik na 77. in Domen Novak (oba Bahrain-Merida) na 125. mestu.

Edet ima po osmih etapah dve minuti in 21 sekund prednosti pred Belgijcem Dylanom Teunsom, tretji je Lopez z zaostankom 3:01 minute. Roglič je četrti, Pogačar deveti. Mezgec je 110., Pibernik 117. in Novak 146.

 | Avtor: Epa Epa

Nedeljska etapa bo ena najzahtevnejših na letošnji Vuelti. Dolga bo vsega 94,9 kilometra, takoj po startu pa bo trasa zavila na prelaz Ordino. Temu sledi še pet kategoriziranih vzponov, med njimi bo ciljni, pred njim pa kolesarje čaka še štirikilometrski makadamski odsek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.