Šport
14649 ogledov

Tu je Rogličev padec v 9. etapi Vuelte

Primož Roglič Alejandro Valverde Epa
Roglič je trčil v za ovinkom ustavljeni motor.

Primož Roglič je na dobri poti, da po sredinem kronometru obleče majico vodilnega na dirki po Španiji. Za trenutno prvim Nairom Quintano zaostaja šest sekund. Proti Kolumbijcu je na nedeljski etapi sicer izgubil 23 sekund, a se to ne bi zgodilo, če slovenski as ne bi trčil v motor, ki mu je na makadamskem odseku zadnjega vzpona zaprl pot.

primož roglič Vuelta Šport Roglič zaradi organizatorjev ob dodatne sekunde

Po izračunih je Zasavec takrat izgubil okoli pol minute. Kasneje je v zadnjih kilometrih uspešno ulovil Miguela Angela Lopeza, ga prehitel in si pred njim privozil nekaj sekund prednosti, s še enim velikim tekmecem Alejandrom Valverdejem pa je ciljno črto prečkal v istem času. Kljub temu je Roglič pridobil štiri sekunde napram svetovnemu prvaku, saj je toliko znašal bonus za skupno tretje mesto v etapi. To je sicer pred Quintano dobil Tadej Pogačar.

Tadej Pogačar Video Šport Poglejte si zadnji kilometer zgodovinske vožnje Tadeja Pogačarja Tadej Pogačar Vuelta Šport Pogačar dobil brutalno etapo, Roglič z dovršeno taktiko

Roglič je sicer trčil v motorista, ki se je po ovinku ustavil na sredi ceste. Slovenec je za nekaj časa ostal sam, kasneje pa mu je pri lovljenju konkurentov nekaj časa uspešno pomagal moštveni kolega Sepp Kuss.

Video incidenta:

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice