Šport
33548 ogledov

Šok! Ali Primož Roglič zapušča ekipo? Neverjetno, komu naj bi se pridružil

Primož Roglič Vuelta rdeča majica Epa
Jumbo-Visma je v zadnjem času predstavila nekaj zanimivih okrepitev za prihodnjo sezono, pojavile pa so se tudi govorice o odhodu njihovega najboljšega kolesarja...

Nizozemska kolesarska ekipa Jumbo-Visma, katere član je tudi eden najboljših kolesarjev na svetu, naš Primož Roglič, že pridno sestavlja mozaik kolesarjev za prihajajočo sezono.

Potem ko se je nizozemska ekipa dalj časa trudila, da bi Stevenu Kruijswijku priključila še kakšnega domačega kolesarja, ki bi lahko tekmoval v skupni razvrstitvi, je pred nekaj tedni le objavila, da so uspeli v svoje vrste zvabiti novega nizozemskega A-kategornika, Toma Dumoulina.

Pred tedni pa so z velikim navdušenjem objavili prestop norveška kolesarskega dragulja, Tobiasa Fossa, ki se lahko pohvali z zmago na Dirki po Franciji za mlade, Tour de l'Aveniru (katero je lani dobil naš Tadej Pogačar), za katerega imajo pri nizozemski ekipi v prihodnje še velike načrte.

Seveda pa ob kopičenju kolesarskih zvezdnikov lahko pride tudi do težav. Nekaj podobnega je letos doživel eden izmed najboljših kolesarjev te nizozemske ekipe, George Bennett, kateremu je bilo obljubljeno, da Rogliču pripada Giro d'Italia, Kruijswijku Tour de France, na katerem naj bi mu bil glavni pomočnik prav Bennett, sam pa bo nato kapetan ekipe na španski Vuelti.

Toda po naporni Dirki po Italiji ter rojstvu otroka se je naš Roglič odpovedal Dirki po Franciji, kjer naj bi napadal etapne zmage ter se posvetil pripravam na Vuelto, katera sprva ni bila v načrtih, Bennett, ki sicer velja za izjemnega kolesarja, pa je zato ponovno izvisel.

Ker pa obstaja strah, da bi nizozemska ekipa po prihodu Dumoulina izrazito podprla svoje nizozemske kolesarje in bi našega Rogliča lahko doletela Bennettova usoda, so se v zadnjih dneh pojavile zaenkrat nepreverjene govorice, da Zasavec resno razmišlja o odhodu iz ekipe, pri kateri je nanizal svoje največje uspehe v karieri.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

Da se morda res nekaj kuha, sta potrdila tudi komentatorja angleškega Eurosporta, ki velja za "dom kolesarstva". Tekom 1. etape Dirke po Britaniji sta se namreč lotila najnovejših novic glede okrepitev ekipe Jumbo-Visma in kmalu je beseda stekla tudi o statusu našega kolesarskega zvezdnika:

"Zanimiva je situacija pri Jumbo-Vismi po vseh teh prihodih, saj naj bi po zadnjih govoricah Primož Roglič iskal način, da prekine pogodbo. Glavni razlog naj bi bilo dejstvo, da gre za nizozemsko ekipo, ki bo seveda favoriziralo nizozemske kolesarje," je komentiral glavni komentator, s katerim se je strinjal tudi strokovni: "Ja, kaj takega je za pričakovati. Kljub temu da Roglič naravno blesti. Na Vuelti je naravnost fantastičen."

Komentatorja sta tudi razkrila, s katero ekipo se Rogliča najbolj povezuje. Po njunih informacijah naj bi se pridružil slovenskemu kolesarskemu dragulju Tadeju Pogačarju pri ekipi UAE Team Emirates.

Primož Roglič Prijatelja Šport Roglič in Pogačar sta s to prisrčno potezo postala največji hit dirke

"Na Vuelti pa smo tudi lahko videli, kako odlično se zastopi s Tadejem Pogačarjem. Dan pred dvojno slovensko zmago sta se ob prihodu v cilj pozdravljala ter si čestitala. Zdaj pa naj bi po govoricah Roglič poizkušal razdreti svojo pogodbo prav z namenom, da se priključi ekipi UAE Team Emirates. Mislim, da bi bila to zanj ter tudi za ekipo zelo dobra poteza, saj pri UAE potrebujejo še koga razen Pogačarja, ki lahko zmaguje na etapnih dirkah," je pogovor o Rogliču zaključil strokovni komentator Eurosporta.

Komentarjev 5
  • Žurnalček 10:58 25.oktober 2019.

    Vam ne pade na pamet , da je vaše bedarije potrebno tudi brisati ??

  • kokica2000 14:54 10.september 2019.

    Žurnal, upam, da vam je zdaj vsaj malo nerodno! https://www.instagram.com/tv/B2OwQFRDri8/

  • eaq89064 18:20 08.september 2019.

    Ostanite doma mama iz New Yorka je delila svojo skrivnost o tem, kako je sposobna vzeti 1500 ameriških dolarjev na teden od spletnega dela Le tri tedne po izgubi starega zaposlitve ... Preberite več.........>>>>> www.WebWork3.Com

Sorodne novice