Šport
8079 ogledov

Grd padec slovenskega aduta, končal je v bolnišnici

Luka Mezgec twitter
Štirinajsta etapa se je končala z grdim padcem.

Štirinajsta etapa dirke po Španiji je potekla povsem normalno do zaključka. Dolg pobeg skupinice ubežnikov v kateri je bil tudi Luka Pibernik, je bil ujet 4,4 kilometra pred ciljem, nato pa so se za mesta začeli boriti sprinterji in njihovi pomočniki. A vse skupaj se ni dobro končalo.

V zadnjem kilometru je v gneči namreč prišlo do padca, med prvimi na tleh pa se je znašel tudi slovenski adut za sprint Luka Mezgec. Tik za njim so kolesarili kolesarji ekipe Jumbo Visma, a se je vodilni mož dirke Primož Roglič uspel izogniti padcu. Manj sreče je imel Tadej Pogačar, ki pa se ni resneje poškodoval.

Sprint peščice prostalih najboljših sprinterjev je dobil Sam Bennett. Argentinec Ariel Maximiliano Richeze je bil drugi, dve sekundi za njim je bil tretji Belgijec Tosh Van der Sande. "Hvala ekipi, ki je ves dan opravljala dobro delo zame. Kar težko je bilo na koncu, sledil sem Sandeju in uspelo mi je zmagati v boju zgolj trojice za zmago. Tristo metrov pred ciljem sem začel pospeševati, mislil sem sicer tedaj, da je bilo malo prezgodaj, a sem držal. Jasno pa je, da nisem mogel gledati, kaj se dogaja za mano," je povedal Bennett.

Kamere so po zaključku etape preusmerile pozornost na padle kolesarje, Mezgec je še vedno ležal na cesti. Kasneje so ga z rešilnim vozilom odpeljali v bolnišnico. 

Informacije Šport Tako jo je skupil Luka Mezgec

"Ni lepo končati na tleh. Veliko sotekmovalcev je padlo, upam, da ni nobenemu nič hudega. Mislim, da ne bom čutil posledic padca, jutri je nov dan," je po etapi sicer povedal Pogačar. "Imel sem srečo, saj je imela glavnina na koncu veliko hitrost. Nihče ne mara padcev, zelo pomembno je, da se jim izogneš v boju za zmago," je dodal Roglič.

Zaradi množičnega padca v zadnjih treh kilometrih ni prišlo do sprememb v skupnem seštevku. Drugi za Rogličem je s skoraj dvema minutama in pol zaostanka Španec Alejandro Valverde (+2:25), ki se je prav tako v omenjenem padcu znašel na cestišču, tretji je najboljši mladi kolesar na dirki Pogačar (+3:01).

Po eni izmed redkih ravninskih etap letošnje dirke sledi 15. etapa med Tineom in Santuariom del Acebom, dolga bo 154,4 km in se bo končala s ciljnim vzponom.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice