Šport
2987 ogledov

Pogačar si je tako ogledal svoj podvig

Tadej Pogačar Vuelta Epa
Podoživel je uspeh v 13. etapi.

Tadej Pogačar je z zmago na 13. etapi dirke po Španiji še enkrat dokazal, da sodi med največje talente kolesarskega športa. Po zmagi s katero se je prebil na tretje mesto skupnega seštevka Vuelte ter oblekel belo majico najboljšega mladega kolesarja, si je 20-letni Slovenec svoj uspeh ogledal ob masaži v hotelski sobi.

"Mislim, da bom bil gluh po etapi. Bilo je tako glasno. Neverjetno!" je ob podpori, ki jo je bil slovenski dvojec deležen na vzponu na Los Machucos, Primož Roglič je osvojil drugo mesto in se utrdil v skupnem vodstvu, dejal Pogačar.

"Bil sem presenečen, da sva ujela ubežnike. Mislim, da sva oba zadovoljna, ker sva v ospredju. To je za Slovenijo velika reč," je še dodal junak devete in 13. etape na tokratni španski pentlji. "Nisem razmišjal o tem, kako bi proslavil. Nikoli ne vem, kako bi slavil zmago," pa je odvrnil na vprašanje, če je razmišljal, kako se bo vedel ob prečkanju ciljne črte.

Komentarjev 4
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.