Šport
2657 ogledov

Roglič: Prihajajo težki dnevi

Primož Roglič Vuelta Epa
Vodilni kolesar letošnje dirke po Španiji je pripravljen na zadnji teden.

Po 15. etapi Vuelte je Primož Roglič zadržal rdečo majico in 2:25 prednosti pred drugouvrščenim Špancem Alejandrom Valverdejem.

Nedeljsko etapo je sicer dobil Rogličev moštveni kolega pri Jumbo-Vismi - Američan Sepp Kuss. Ta je bil v begu in čakal na morebitno pomoč Rogliču, a Zasavec ga ni potreboval in Kuss je lahko odpeljal največjemu uspehu svoje kariere naproti.

Primož Roglič Vuelta Vuelta Šport Primož Roglič s pomočjo ekipe odbil napade

Rogliča čaka še peklenski zadnji teden na Vuelti, njegov edini resni konkurent za končno zmago pa je Valverde. Slednji še ni vrgel puške v koruzo, toda Slovenec je pripravljen na izziv.

"Danes je bil Sepp zelo močan in vesel sem njegove zmage," je po nedeljski preizkušnji dejal Roglič. "Imel sem dobre noge. Sledil sem Valverdeju in dobro je bilo, da sem mu lahko. Njegov napad je bil močan, ampak vse je bilo okej. Prihajajo težki dnevi, ostati moramo osredotočeni," je dodal Zasavec.

V ponedeljek kolesarje čaka še ena zelo zahtevna, 144,4 km dolga etapa. Začela v Pravii, končala pa z vzponom na Alto de la Cubillo. Na trasi so trije kategorizirani vzponi, prva dva prve, zadnji pa ekstra kategorije.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice