Šport
2611 ogledov

Roglič sprejel dokončno odločitev, za koga bo dirkal v naslednjih sezonah

Primož Roglič Epa
Tudi dan počitka na letošnji Vuelti ni minil brez razburjenj. Za to je poskrbel naš Primož Roglič, ki je razkril, kje bo kolesaril v prihodnjih sezonah.

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič po tej sezoni ne bo menjal moštva. Ugibanja o morebitni selitvi k ekipi Tadeja Pogačarja UAE Emirates so danes končali pri njegovem moštvu Jumbo-Visma in z vodilnim kolesarjem dirke po Španiji podaljšali pogodbo. Po novem bosta Roglič in njegova ekipa povezana še do leta 2023.

Nedavni prihod Toma Dumoulina je vzbudil nekaj špekulacij v kolesarskem svetu, nekateri so že iskali moštvo, kamor se bo preselil Roglič v iskanju najboljšega izhodišča za napad na zmago na francoskem Touru. Med najresnejšimi kandidati naj bi bila prav ekipa drugega slovenskega aduta na dirki po Španiji UAE Emirates.

Roglič je novico o podaljšanju pogodbe potrdil s sporočilom za javnost svoje ekipe, saj kljub prostemu dnevu na Vuelti ni bil na voljo za novinarske pogovore. "Všeč mi je, kako ta ekipa deluje. Rad sem njen del, vse je v sodelovanju. Skupaj lahko dosežemo veliko. V ekipo sem prišel kot precej neizkušen, nato smo se skupaj razvijali. To cenim," je dejal 29-letni Zasavec.

"Zdaj smo na ravni, ko verjamem, da lahko dosežemo še več. V zadnjih letih sem dobil nekaj dirk, seveda pa si vedno želiš še več. Najbolj pomembno je, da dobivam priložnosti. Rad zmagujem in ta ekipa mi ponuja možnosti za zmage," je sklenil Roglič.

Primož Roglič Vuelta Odmevi Šport Roglič opisal prelomno dogajanje na zadnjem klancu Primož Roglič Vuelta Zvezdnik Šport "Roglič bo rdeč v Madridu, Jumbo-Visma lahko nasledi Ineos" Tadej Pogačar Vuelta Vuelta Šport Hauptman: Sanje so postale resničnost
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice