Šport
6382 ogledov

Roglič opisal prelomno dogajanje na zadnjem klancu

Primož Roglič Vuelta Epa
Slovenski šampion je bil z opravljenim v 16. etapi dirke po Španiji zelo zadovoljen.

Za Primožem Rogličem (Jumbo-Visma) je še en uspešen dan na Vuelti, pet etap pred koncem zanesljivo drži vrh razpredelnice v skupni razvrstitvi.

Primož Roglič Vuelta Vuelta Šport Primož Roglič dan bližje veliki zmagi

Zasavec je danes ustvaril dodatno razliko pred drugouvrščenim Špancem Alejandrom Valverdejem (Movistar), v cilj pa je prišel skupaj s tretjeuvrščenim rojakom Tadejem Pogačarjem (UAE Emirates).

"Dan je naredil težek zadnji dolg vzpon. Na koncu je bil dober dan," je po koncu ponedeljkove preizkušnje dejal Roglič.

"Lopez je napadel res močno. Gledal sem Valverdeja in ob luknji nisem napadel. Ko sem videl, da je v težavah, sem pospešil in ujel Lopeza ter Pogačarja," je dogajanje na zadnjem vzponu Alto de la Cubillo opisal Strahoveljčan.

Roglič se ne boji izzivov, ki jih skriva zadnji del dirke po Španiji. "Ne bojim se zadnjega tedna. Na dirki po Franciji sem se lani v zadnjem tednu počutil dobro. Zato se veselim nadaljevanja. Vesel sem, a utrujen. Uživam na dirki, ki je do bila doslej zame in ekipo izvrstna."

Primož Roglič Vuelta Zvezdnik Šport "Roglič bo rdeč v Madridu, Jumbo-Visma lahko nasledi Ineos"

V torek bodo kolesarji počivali, nato pa jih čaka zadnjih pet etap, ko jih bo pot vodila proti cilju v Madridu. Valverde za rogličem zaostaja 2:48, Pogačar pa 3:42.

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice