Šport
8629 ogledov

Veliki tekmec: Roglič bi že izgubil majico, če ...

Primož Roglič Epa
V 18. etapi bo Movistar Rogliču skušal odvzeti rdečo majico.

Svetovni prvak Alejandro Valverde se ne strinja s tistimi, ki so skupno zmago na Vuelti že pripisali Primožu Rogliču. Devetitridesetletni kolesarski zvezdnik je že pred izjemno težko 17. etapo, ki jo je začinil veter in pobeg skoraj 50 kolesarjev, omenil, da je Slovenec v preteklosti že omagal v tretjem tednu letošnjega Gira.

"Roglič lahko največ izgubi. Vsi že govorijo o tem, da je novi zmagovalec Vuelte, vendar upamo, da se to lahko spremeni," je že ob dnevu počitka izjavil Valverde, ki v skupnem zaostanku za Slovencem zaostaja za dve minuti in 48 sekund. Movistar se je v sredini etapi poskušal otresti Rogliča, ko je ta ostal brez pomočnikov, a jim to ni uspelo.

V španskem moštvu računajo, da so pri včerajšnjem lovljenju ubežnikov kolesarji ekipe Jumbo-Visma potrošili precej moči in da se bo to poznalo v 18. etapi, ki vključuje štiri vzpone prve kategorije. Valverde je sicer prepričan, da bi Slovenec že izgubil rdečo majico, če v zaključku 17. etape ne bi pritisnili kolesarji Astane, ki so poskušali ohraniti dobro mesto v generalni razvrstitvi Miguelu Angelu Lopezu.

"Astana je rešila Rogliča. Vendar vsak dirka zase," je zadnjo etapo ocenil Valverde. Med ubežniki je bil sicer tudi Nairo Quintana, ki je pridobil več kot pet minut in se zavihtel celo na skupno drugo mesto z zaostankom 2:24.

Kolumbijski mediji so po etapi v jezi Astano označili za najslabšo ekipo, saj je Lopez s svojimi pomočniki izničil še zadnje upe, da bi njegov rojak Quintana oblekel rdečo majico. Na vse skupaj se je odzval tudi tretji kolumbijski as Egan Bernal, ki je v tem letu osvojil dirko po Franciji. 

Komentarjev 3
  • Snežinko 13:05 12.september 2019.

    Če--- če--- če---. ČE bi na Španijo padla atomska bomba bi se dirka predčasno zaključila. ČE bi temu špancu padel kamen na glavo bi moral prekiniti z tekmovanjem. ČE bi Roglič padel (kot je že na Vuelti) in se poškodaoval, ...prikaži več ne bi imel možnosti zmage... in tako naprej lahko nadaljujemo do nezavesti. ČE bi čebula ne imela ČE bi bila samo bula, česen pa bi bil samo sen, kajne?

  • Skipi 12:09 12.september 2019.

    Rogla, daj ga danes povoz tega pametnega španca da ne bo imel predolgega jezika. Enih 5 minut + da bo tiho do Madrida.

Sorodne novice