Šport
23522 ogledov

Legendarni kolesar brani Movistar, Rogliča je označil za amaterja

Tony Martin Epa
V plazu kritik na špansko ekipo izstopa mnenje izjemnega kolesarskega asa.

Ob potezi Movistarja, ki je v 19. etapi pospešil ob padcu največjih tekmecev, se je zgražala večina kolesarskih strokovnjakov, precej drugačne mnenje pa je podal olimpijski prvak v vožnji na čas iz leta 2012 Bradley Wiggins. Sloviti Britanec, ki je na olimpijskih igrah skupno osvojil pet zlatih, eno srebrno in dve bronasti odličji, je ob sodelovanju z Eurosportom stopil v bran španskemu moštvu.

"Ni nujno, da so se pri Movistarju vedeli o Rogličevi vpletenosti v padec. Morda so za to izvedeli šele, ko se je kaos nekoliko umiril. Gosposki dogovor je, da prenehaš napadati, ko pade oseba z majico vodilnega. Nihče ne želi profitirati zaradi smole nekoga drugega," je dejal prvi britanski zmagovalec Toura.

Primož Roglič Vuelta Vuelta Šport To danes čaka Rogliča Miguel Angel Lopez in Alejandro Valverde "Vedno isti bedaki!" Šport Rogličev veliki tekmec napadel Valverdeja: "Kakšnega prvaka to imamo!"

Njegovo mnenje je hitro zavrnil nekoč izjemni irski kolesar Sean Kelly: "Imamo radie. Takoj se je vedelo, da je Roglič na tleh, to je zelo hitro zakrožilo naokoli. A Movistar je pritiskal še vsaj 15 kilometrov. Mislili so, da bodo povzročili veliko škode tekmecem ob stranskem vetru, upočasnili so šele, ko so uvideli, da ne bodo pridobili veliko. Prepričan sem, da bo veliko kolesarjev jeznih nad to potezo."

Z Ircem, ki je blestel v 80. letih prejšnjega stoletja in je leta 1988 osvojil Vuelto, se je strinjal tudi sedanji kolesar Ineosa Owain Doull. "Nisem videl, kaj se je dogajalo. Odvisno je od tega, če je Movistar že začel s taktiko za napad. Če ni, je to šokantno. Vsak človek in njegov pes vesta, ko se na tleh znajde nosilec majice vodilnega s svojo celotno ekipo. To ni ravno častna poteza v mojih očeh. In ni šlo zato, da bi odvozili nekaj kilometrov in nato počakali. Ne, to so počeli precej časa. Če bi bil jaz Roglič, ne bi bil zadovoljen. Že tako nisem bil zadovoljen, pa čeprav s tem nisem imel nobene zveze," je povedal Valižan.

Bradley Wiggins | Avtor: EPA EPA

Wiggins, ki je sicer že pred dnevi izjavil, da vidi Primoža Rogliča v rdečem tudi po zadnji etapi ter da je ekipa Jumbo-Visma lahko v naslednjih letih dominantna v kolesarstvu, pa ni popustil v branjenju španske zasedbe, pri tem pa je početje slovenskega asa označil za amatersko.

Primož Roglič Vuelta Zvezdnik Šport "Roglič bo rdeč v Madridu, Jumbo-Visma lahko nasledi Ineos" Movistar Odzivi Šport Kaj si o potezi Movistarja mislijo Roglič, Pogačar, Rogličev direktor...?

"Dirkati moraš dotlej, dokler ne dobiš potrdila o tem, kaj se dogaja za tabo. Dirka se ne ustavi za nikogar, če nimaš pravih podatkov. To lahko traja nekaj kilometrov. Ni bila njihova krivda, da je prišlo do padca, zato tudi Valverde ni bil udeležen v njem. Zakaj je tako? Ker je bil spredaj. Koliko kolesarjev Movistarjev je padlo? Vsi so bili spredaj ob svojih dveh kapetanih. Kaj pa Roglič, ki je še vedno zelo nov? Že velikokrat se je znašel na nepravem mestu, slabo je bil postavljen," je svoje mnenje podal Wiggins.

Z njegovim pogledom se večina ljubiteljev kolesarstva ni strinjala: 

Komentarjev 8
  • Žurnalček 14:57 14.september 2019.

    Včerajšni dogodek , ki ga mislim niste videli , ko je skupina lovila v vetru glavnino. Prvi je lovil zavetrje avta , zaradi bočnega vetra kolona pomaknjena malo desno , Rogla na robu ceste , pred njim MS voznik , ...prikaži več Roglino prvo kolo desno ob kolesu MS , vozi pa z eno roko ! MS je trebal samo trzniti v tesno , pa bi šel Rogle s ceste in popolnoma upravičeno bi lahko dejal , da ga ni videl , ali pa ga je veter premaknu ! Prav ima Wigins , da je amater , misli da je to športno tekmovanje ne pa klanje

  • Žurnalček 14:47 14.september 2019.

    Jaz že od prvega padca govorim,da Španci in Kolumb povzročajo diverzije.Voda, voda iz bidonov, plačani kolesarji drugih ekip da padajo, ko je MS spredaj, JV pa zadaj in tako dalje! Ni slučaj, da so Rogli na samem začetku ukradli 1 ...prikaži več1 minuto, ni slučaj, da se je motorist zaustavil ravno v vodi in na ovinku in vzel 30 sek,. Jaz pričakujem še gledalce s porivanjem , s psi , kakšno kravo, babo ki se šeta po progi, pokritje z zastavo, neodmik gledalca. Teh barabij imajo Španci veliko precejšen denar

  • johan 13:51 14.september 2019.

    Wiggins, nimaš prav. V posnetku se lepo vidi, da so bili pred ekipo Moviestar Rogličevi pomočniki. Padec so videli, morda ne vsi, 2 ali 3 iz ekipe Moviestar pa zagotovo. Tempo pa so navili kakšnih 30 sekund kasneje, ko so ...prikaži več dobili potrejeno preko radijskih zvez (ni res, da jim zveze niso delale, saj je na posnetku lepo vidno, kako vsaj eden iz Movistarja govori v radijsko zvezo).