Šport
16586 ogledov

Rogličev veliki tekmec napadel Valverdeja: "Kakšnega prvaka to imamo!"

Miguel Angel Lopez Profimedia
Rogličev veliki tekmec si je močno privoščil ekipo Movistar ter njihovega kapetana.

O 19. etapi letošnje Dirke po Španiji se bo še zelo dolgo govorilo... Za to je poskrbela španska ekipa Movistar s svojo kontroverzno potezo, ko je z vso silo napadla po množičnem padcu, v katerega sta bila udeležena tudi nosilec rdeče majice, naš Primož Roglič (Jumbo- Visma), ter nosilec bele za najboljšega mladega kolesarja, Miguel Angel Lopez (Astana).

Primož Roglič 19. etapa Vuelte Šport Svinjsko umazana poteza Movistarja spravila Rogliča v velike težave

Rogličev moštevni kolega ter eden najzvestejših pomočnikov, Tony Martin, je bil zaradi poškodbe očesa celo prisiljen zapustiti dirko, medtem ko je enak konec dočakal tudi moštveni kolega Tadeja Pogačarja pri UAE Team Emirates, Marco Marcato. Roglič jo je na vso srečo odnesel brez kakšnih poškodb, medtem ko je Lopez utrpel zgolj manjše odrgnine ter praske.

 

Prav Astanin kapetan pa je bil glavni zvezdnik dogajanja po koncu etape, ko je z vso silo napadel ekipo Movistar zaradi njihove odločitve, da še dvignejo tempo v glavnini, namesto da počakajo, kot pravi nezapisano pravilo kolesarstva.

Miguel Angel Lopez | Avtor: Profimedia Profimedia

"Mislim, da je bilo zelo narobe. Pokazalo je pomanjkanje spoštovanja do majice vodilnega. In to ne prvič! So tipični ljudje, ki izkoristijo takšne trenutke. Vedno se naredijo neumne," je bil po etapi besen Lopez, četrti v skupnem seštevku.

Movistar Odzivi Šport Kaj si o potezi Movistarja mislijo Roglič, Pogačar, Rogličev direktor...?

Komentar se je nanašal na izjavo športnega direktorja ekipe Movistar Josea Luisa Arriete, ki je španski televiziji razlagal, da se je njegova ekipa odločila za napad, ker so že vnaprej določili to mesto za napad, saj so vedeli, da bo na tem mestu svojo vlogo igral veter ter da padec ni imel veze z njihovo odločitvijo po narekovanju strašnega tempa.

"Vedeli smo kakšen bo spust ter da je takoj za mestom, kjer se je zgodil padec, most in nato odprt prostor. Potezo smo že vnaprej načrtovali. Če pogledate nazaj, smo bili v ospredju tudi na koncu prejšnje vasi in to je vse. Niso mi všeč takšne situacije. Tudi sami smo izgubljali dirke zaradi nesreč. Sami smo nato sprejeli odločitev, da se ustavimo, ko smo slišali, da so se komisarji odločili, da bodo z avti nudili zavetrje kolesarjem, ki so nas lovili. Toda tudi sami smo bili v takšnih situacijah z Alejandrom Valverdejem na prejšnjih Tourih in Vueltah in nihče se ni vprašal, zakaj se ni takrat počakalo na njega."

Movistar | Avtor: Epa Epa

Kljub temu da je vodstvo Movistarja nase prevzelo celotno odgovornost, Lopez ni mogel zadrževati svojega besa do kolesarjev ekipe, za katero so narekovanje tempa v ključnih trenutkih prevzeli Marc Soler, Jose Joaquin Rojas ter Nelson Oliveira.

"Vedno to počnejo eni in isti bedaki! Mogoče bodo nekega dne dobili dirko s poštenim napadom," je bil besen mladi Kolumbijec, ki je pokomentiral tudi odločitev komisarjev, da zaostalim kolesarjem začne nuditi zavetrje v lovu za Movistarjem: "Takrat tega sploh nisem vedel... To je bila prava odločitev!"

Ko je že izgledalo, da se je Lopez končno umiril, pa je sprožil proti Movistarju ter njihovemu kapetanu, Alejandru Valverdeju, nov napad: "Te resnično neumne poteze počne ekipa svetovnega prvaka! Poglejte, s čim se moramo soočati! Kakšnega svetovnega prvaka imamo!"

Primož Roglič Največji rival Šport Primož Roglič presenetil, ko je razkril, kdo ga še vedno lahko premaga
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice