Šport
4589 ogledov

Pri Movistarju so se opravičili, vendar ...

Alejandro Valverde Epa
Po katastrofalni potezi so se v španski ekipi le odzvali.

Poteza moštva Movistar v 19 etapi je razburila veliko pristašev kolesarstva. Alejandro Valverde in kolegi so namreč ob padcu rdeče majice namreč stopili na pedala in tako želeli izkoristiti padec vodilnega na dirki in njegovih pomočnikov. Po nepisanih pravilih se to ne bi smelo zgoditi, saj v kolesarstvu velja dogovor, da se na takšen način ne izkorišča smole največjih tekmecev.

Movistar je z resnim dirkanjem zaključil šele po nekaj kilometrih, ko so upočasnili po jezi prostalih kolesarjev in po tem, ko sta se Primož Roglič in Miguel Angel Lopez tudi z vožnjo med vozili, kar sicer ni povsem po pravilih, približala svetovnemu prvaki Valverdeju in njegovim pomagačem. Slovenec in Kolumbijec, ki nosi belo majico za najboljšega mladega kolesarja in je skupno četrti, sta v lovu verjetno porabila kar nekaj moči, kar bi se lahko po mnenju nekaterih poznalo v današnji težki 20 etapi.

Primož Roglič 19. etapa Vuelte Šport Svinjsko umazana poteza Movistarja spravila Rogliča v velike težave Tony Martin Iz različnih kotov Šport Tako grdo je izgledal padec, ki bi Rogliču skoraj odnesel Vuelto

Dolgo po etapi so se pri Movistarju odločili za opravičilo. "Ekipa Movistar bi se rada opravičila za dogodke, ki so se zgodili v 19. etapi Vuelte. Kolesarili smo naprej le zato, ker smo sledili strategiji, ki smo jo začrtali že pred etapo, v nobenem primeru nismo želeli le izkoristili padca nasprotnikov," so zapisali pri španskem moštvu, kjer trdijo, da so bili njihovi kolesarji že na čelu in so že začeli s prej pripravljenim napadom.

Movistar Odzivi Šport Kaj si o potezi Movistarja mislijo Roglič, Pogačar, Rogličev direktor...?
Tony Martin | Avtor: Epa Epa

Miguel Angel Lopez in Alejandro Valverde "Vedno isti bedaki!" Šport Rogličev veliki tekmec napadel Valverdeja: "Kakšnega prvaka to imamo!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.