Šport
2104 ogledov

Roglič še ne slavi, Pogačar se še ne zaveda

Primož Roglič Epa
Slovenca, ki sta zaznamovala letošnjo dirko po Španiji, sta po koncu sobotne etape prejemala številne čestitke.

Dvajseta etapa Vuelte se bo v zgodovino slovenskega kolesarstva vpisala z zlatimi črkami. Primož Roglič je suvereno ostal na prvem mestu skupnega seštevka in bo postal prvi Slovenec z zmago na eni od velikih tritedenskih dirk.

Primož Roglič Vuelta 20. etapa Šport Veliko slovensko zmagoslavje: Pogačar do etape, Roglič do Vuelte

Devetindvajsetletnik iz Strahovelj je, skupaj s kolegi iz moštva Jumbo-Visma, skozi celotno etapo nadzoroval situacijo in ohranil veliko prednost pred domačim adutom Alejandrom Valverdejem.

"Po včerajšnjem padcu danes ni bilo lahko, tako da to ni bila najboljša možna predstava, toda z ekipo smo vseeno bili ostri od začetka in uspel sem dokončati vse skupaj. Še en lep dan za slovensko kolesarstvo," je po predzadnji etapi Vuelte dejal Roglič. 

"Res postajamo kolesarski narod. Sam še malo dirkam in potem dam prostor mladim, ki prihajajo," se je po težki preizkušnji pošalil zasavski šampion, ki pa je vendarle ostal previden pred poslednjim dnem in potjo do Madrida.

Tadej Pogačar Vuelta Video Šport Pogačarju uspelo, kar ni nikomur v 85 letih

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

Še bolj pa se je smejalo komaj dvajsetletnemu Tadeju Pogačarju. Ta je s samostojnim pobegom na predzadnjem vzponu zlomil tekmece in prišel že do svoje tretje etapne zmage na letošnji španski pentlji. 

Prebil se je na tretje mesto v generalni razvrstitvi, postal najboljši mladi kolesar Vuelte in obenem najmlajši tekmovalec z vsaj tremi etapnimi zmagami na eni od dirk Grand Toura v zadnjih 85 letih.

"Neverjetno! Tega si nikoli nisem predstavljal! Potreboval bom kar nekaj dni, da bom dojel, kaj sem storil," je takoj po zmagi dejal mladi Slovenec. 

"Potrpežljivost se je izplačala. V nogah sem imel veliko moči, vendar sem bil sprva nekoliko negotov. Videl sem, da se drugi ne počutijo dobro v mrazu in dežju. Priložnost se mi je ponudila na zadnjem dolgem klancu. Videl sem, da je (Miguel Ángel, op. a.) López dobro napadel. Izbral sem pravi trenutek in šel na polno do cilja," je pojasnil Pogačar, ki je dobil zadnja gorska cilja.

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice