Šport
2823 ogledov

Pedala so še vroča, Rogličev šef pa že kuje načrte

primož roglič Epa
Primož Roglič z zmago na dirki po Španiji ni poskrbel le za največji uspeh slovenskega kolesarstva, temveč tudi njegove ekipe Jumbo-Visma.

Primož Roglič je v dresu ambiciozne nizozemske ekipe Jumbo-Visma pokoril vso konkurenco na eni izmed najprestižnejših kolesarskih dirk na svetu in se tako z zlatimi črkami zapisal v zgodovino slovenskega športa.

Primož Roglič Video Šport Tako je Roglič doživljal trenutke na odru in nato slavil z navijači

Njegov uspeh je s tretjim mestom dopolnil komaj 20-letni Tadej Pogačar, zmagovalec treh etap in najboljši mladi kolesar na Vuelti.

Zmagovalec Šport Roglič: Pišemo zgodovino!

Roglič je prvi Slovenec z zmago na eni izmed velikih kolesarskih dirk, obenem pa je poskrbel tudi za največji uspeh njegovega moštva. Za Jumbo-Vismo je bil takšen dosežek samo vprašanje časa, potem ko je slovenski kolesar na Giru osvojil tretje mesto, na najnižjo stopničko pa se je na dirki po Franciji, ki se je Roglič ni udeležil, povzpel tudi njegov moštveni kolega Steven Kruijswijk.

Primož Roglič O obeh junakih Šport "Zaenkrat sem v takšnem šoku, da ..."

Težko pričakovana zmaga na Vuelti je bila velika nagrada za dobro opravljeno delo, generalni direktor Richard Plugge pa kljub razsežnosti Rogličevega uspeha že razmišlja o prihodnosti.

V prvi vrsti si želi zmage na najprestižnejši dirki po Franciji, njegov prvi adut pa bo seveda slovenski kolesarski zvezdnik, ki je lansko francosko pentljo končal na visokem četrtem mestu.

Primož Roglič Velik poklon ekipe Šport Izguba za skoke, velik dobitek za kolesarstvo

"Zmaga na eni izmed treh velikih dirk je največji dosežek v kolesarstvu. Tour de France seveda ostaja največja dirka, a to je velik in čudovit korak v pravo smer. To je največja zmaga v zgodini naše ekipe. Ob koncu lanskega leta smo začeli s procesom približevanja kolesarskemu vrhu, tako na klasikah kot na velikih dirkah. Dokazali smo, da se premikamo v pravo smer, saj smo se uvrstili na stopničke na vsaki izmed treh velikih dirk. Imamo pravo mešanico mladih in izkušenih kolesarjev. Primož in Steven sta dokazala, da se lahko potegujeta za stopničke, s prihodom Toma Dumoulina pa smo postali še perspektivnejši," je povedal Plugge.

Jumbo-Visma, ekipa generalnega direktorja Richarda Pluggeja, je na Vuelti dobila dve etapi po zaslugi Primoža Rogliča in Seppa Kussa. Za Rogliča, ki je letos osvojil tudi  UAE Tour, Tirreno-Adriatico in Tour de Romandie, je bila to že 11. zmaga v sezoni, za Jumbo-Vismo pa 47.

"Z Rogličem smo začeli zelo previdno. Najprej smo morali ugotoviti, ali je sploh sposoben odpeljati dirko. Kmalu je postalo očitno, da je temu tako. Spremljali smo njegov razvoj korak za korakom. Najprej na enotedenskih preizkušnjah, lani pa tudi na največjih dirkah, ko je osvojil četrto mesto v Franciji. Letošnji Giro je bil zelo dobra lekcija zanj in za moštvo. Naučili smo se, kako ostati zbrani cele tri teden. Na Vuelti nam je to tudi uspelo. Ekipa je bila zelo močna in Primož je iz vsakega znal potegniti največ. Iz tega razloga poudarjamo pomen skupnega zmagovanja," je povedal generalni direktor. 

Primož Roglič, Tadej Pogačar Uspeha karier Šport Tako se slavi največji uspeh v karieri
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.