Šport
1286 ogledov

Kisovec praznuje v solzah sreče

Epa
Mali zasavski Kisovec je nocoj najsrečnejši kraj v Sloveniji, če ne v Evropi.

Krajani Kisovca so z navdušenjem in čustveno pospremili skupno zmago njihovega sokrajana Primoža Rogliča na kolesarski dirki po Španiji. Več kot 100 se jih je zbralo na skupinskem ogledu zadnje etape v tamkajšnjem skakalnemu centru in zelo glasno navijalo za Primoža. Večina pa jih je konec dirke pričakala s solzami v očeh.

Kot je za STA povedal Primožev nekdanji skakalni trener Zvone Pograjc, ki je z njim prekolesaril celo Slovenijo, je njegov nekdanji varovanec zelo tih možakar, ki malo govori, a veliko naredi. Ker je zanj 29-letni Primož zelo trmast in vztrajen, ga zmaga v Španiji ni presenetila.

Primož Roglič Velik poklon ekipe Šport Izguba za skoke, velik dobitek za kolesarstvo

Primož je vnovič presegel samega sebe in dokazal, da je z močno voljo mogoče premikati še tako visoke meje, pravi Pograjc. Dejal je tudi, da je Primoža kot trener smučarskih skokov treniral vse do njegovega 23. leta, ko se je potem po padcu na planiški velikani poslovil od skokov in se posvetil kolesarstvu.

Po njegovi oceni Primožu njegova trma pri kolesarstvu zelo prav pride.

Primož Roglič Zmaga Rogliča Šport Slovenija je zdaj na seznamu kot 20., Pogačar šele tretji v zgodovini

Družinski prijatelj in član lokalnega kolesarskega kluba Zagorska dolina Cene Koritnik, ki je bil ob Primožu, ko si je kupil svoje prvo kolo, pa je v solzah povedal, da je današnja Primoževa zmaga zanj nekaj posebnega in da ne najde besed, s katerimi bi lahko opisal svoje počutje.

Dodal je, da so Primoževe zmage posledica knapovske trme in zelo trdega dela. Napovedal je, da bodo krajani za Primoža pripravili še poseben častni sprejem.

Eden izmed Primoževih prijateljev, ki je imel prav tako solzne oči, pa je dejal, da je Primož rojen s šampionsko miselnostjo.

Rogliča so na dirki po Španiji spremljali njegova partnerica Lora, skupaj s trimesečnim sinom, ter starša.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice