Šport
2207 ogledov

Tako je Roglič doživljal trenutke na odru in nato slavil z navijači

Primož Roglič Epa
Podoživite ene najlepših trenutkov slovenskega športa.

Primož Roglič je Vuelto končal z rdečo majico za skupno zmago, etapno zmago in zeleno majico za najboljšega po točkah. Na zadnji etapi v Madridu so ga spremljali družinski člani in številni slovenski navijači, s katerima sta s Tadejem Pogačarjem na hitro proslavila uspehe, še pred tem pa sta z zmagovalnega odra stopila pred slovenske novinarje.

"Sem zelo vesel, da mi je to uspelo. Posledično se je z vsemi uspehi pojavila želja, da poskusim zmagati tritedensko dirko. Precej kmalu mi je uspelo. Sem zelo, zelo vesel," je začel pogovor Roglič.

Devetindvajsetletni Zasavec verjame, da se z zmago na Vuelti v njegovem življenju ne bo nič spremenilo. "Nič kaj drugače ne bo potekalo. Ob mojem imenu bo pisalo, da sem zmagal Vuelto. Upam, da bom še naprej lahko kazal dobre predstave na kolesu," je svoje želje orisal kolesar ekipe Jumbo-Visma.

O 21-dnevnem dirkanju na španski pentlji pa je povedal: "Vuelta je bila precej razburljiva. Prvič sem dirkal na njej. Vsaka tritedenska dirka ima svoje značilnosti. Predvsem to me je presenetilo, da se dirka od prvega dne, od prvega tedna. Pokazalo se je, da so bile vse etape odločilne, od prve do zadnje."

Po pogovorih z novinarji je na vrsto prišlo še proslavljanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice