Šport
5108 ogledov

Tako se je Pogačarju priklonil veliki rival ter tekmec v boju za belo majico

Miguel Angel Lopez Epa
Miguel Angel Lopez (Astana) je na zadnjih dveh vzponih letošnje Vuelte izgubil belo majico za najboljšega mladega kolesarja dirke.

Izjemni Kolumbijec Miguel Angel Lopez je začel 20. etapo Dirke po Španiji s tremi velikimi cilji. Prebiti se na stopničke v skupnem seštevku, zmagati etapo ter obraniti vodstvo v razvstitvi za najboljšega mladega kolesarja dirke. Na koncu je mladi Kolumbijec pogorel na vseh treh frontah.

Miguel Angel Lopez | Avtor: Epa Epa

Za ekipo Astane, ki se lahko pohvali z dvema etapnima zmagama (ekipni kronometer ter Jakob Fuglsang), tremi dnevi z Lopezom v rdeči majici ter dolgim obdobjem v beli, je zelo uspešna dirka. Toda kljub številnim močnim solo napadom v zadnjem tednu dirkanja ter izjemnem ekipnem delu na gorskih etapah je Lopezu na zadnji stopnički spodrsnilo.

Primož Roglič Poslednja etapa Šport Tako izgleda zadnja etapa, ki še loči Rogliča od vpisa v zgodovino

Kolumbijec je sicer tudi tekom 20. etape poizkusil z nekaj silovitimi napadi med vzponom na Peño Negro, poslednji vzpon prve kategorije, a je bil popolnoma nemočen ob zmagovitem napadu našega Tadeja Pogačarja 39 kilomterov pred ciljem. Lopez mu ni mogel slediti ter je tekom zadnjega vzpona ves čas deloval kot nekdo, ki se je že sprijaznil s porazom.

Miguel Angel Lopez | Avtor: Epa Epa

Lopez ja na koncu za Pogačarjem zaostal za 2:12, s čimer je zdrsnil na peto mesto v skupnem seštevku ter drugo v razvrstitvi za najboljšega mladega kolesarja. Toda Lopez je svojo veličino dokazal prav s svojim obnašanjem po koncu etape, ko so ga obkrožili številni novinarji.

Primož Roglič Odmevi Šport Roglič še ne slavi, Pogačar se še ne zaveda

"Nisem se dobro počutil, prav tako pa nam ni uspelo spraviti naših kolesarjev v beg, tako da naša taktika ni delovala. Po idealnem scenariju bi morali v zgodnjem begu v ospredje spraviti dva ali tri kolesarje, tako bi imel vsaj nekaj možnosti, da si s čim pomagam. Kljub temu da nam ni uspelo, sem poizkušal, toda ni se izšlo. Lahko zgolj čestitam (Primožu) Rogliču, Pogačarju ter (Alejandru) Valverdeju."

Miguel Angel Lopez | Avtor: Epa Epa

"Sam sem med vzponom vrgel kocko kar nekajkrat, toda neuspešno. Nato je poizkusil Pogačar ter nam pobegnil, pridobil je veliko časa in se boril za mesto na stopničkah ter belo majico. Sam sem tako izgubil majico za najboljšega mladega kolesarja, toda nič zato, saj jih imam že nekaj doma, medtem ko sem tudi star že 25, in je bila to moja zadnja priložnost, Pogačar pa je zgolj 20 in si je popolnoma zaslužil, da zmaga v tej razvrstitvi. Sam postajam že star," se je pošalil Lopez.

Tadej Pogačar Vuelta Video Šport Pogačarju uspelo, kar ni nikomur v 85 letih
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice