Šport
26457 ogledov

Velika napaka UCI pri računanju! Roglič ni drugi kolesar sveta!

Primož Roglič Profimedia
Roglič in Pogačar z uspehi skočila tudi na lestvicah Mednarodne kolesarske zveze.

Slovenski kolesarski šampion Primož Roglič je po nedeljskem zmagoslavju na dirki po Španiji napredoval na lestvicah Mednarodne kolesarske zveze (UCI). Na lestvici, ki jo je UCI objavila na svoji spletni strani, sicer piše, da je pridobil štiri mesta in je drugi kolesar sveta ter najboljši etapni kolesar na svetu.

Primož Roglič Odzivi iz tujine Šport Roglič začrtal novo ero, Pogačar odkritje Vuelte
primož roglič Španski mediji Šport Rogliča označili za "najbolj mrzlega šampiona"

A pri sestavi lestvice so se, kot jih je opozorila spletna stran za kolesarsko statistiko procyclingstats.com, zmotili, saj so Rogliču k letošnjim točkam prišteli točke za posamezne etapne uvrstitve ter za dneve, ki jih je preživel v rdeči in zeleni majici, pozabili pa so mu prišteti 850 točk za skupno zmago na Vuelti.

S prvega mesta na UCI-jevi lestvici naj bi tako izrinil izjemnega Francoza Juliana Alaphilippa (s strani UCI se še niso odzvali na očitek s strani procyclingstats.com in še vedno vodijo Alaphilippa kot vodilnega), ki ima 3873 točk, Roglič pa jih po novem ima 4160. Na tretje mesto je z drugega kljub odlični Vuelti zdrsnil izjemni Španec Alejandro Valverde, ki ima 3317 točk.

Tadej Pogačar je pridobil kar 22 mest in je po novem 14. kolesar sveta z 2097 točkami. V prvi stoterici je od Slovencev še Matej Mohorič na 92. mestu z 809 točkami.

Procyclingstats | Avtor: procyclingstats.com procyclingstats.com

Na posebni lestvici, ki šteje za olimpijske igre v Tokiu 2020, je Slovenija po zadnjih uspehih na šestem mestu. Če bo zadržala to mesto, bo imela na Japonskem možnost dirkati s petimi kolesarji. Zbiranje točk traja do 22. oktobra letos.

Ilka Štuhec Čestitke dežujejo Šport Ko tudi Dončić in Štuhčeva ostaneta brez besed primož roglič Visoke ambicije Šport Pedala so še vroča, Rogličev šef pa že kuje načrte Primož Roglič Video Šport Tako je Roglič doživljal trenutke na odru in nato slavil z navijači
Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice