Magazin
8942 ogledov

H kateri se stisne Tadej Pogačar, ko ni na kolesu?

Tadej Pogačar Profimedia
"Hvala moja ljubezen, da verjameš vame. Ti si moje vse," se je po verjetno najbolj nori kolesarski dirki svojega življenja svojemu dekletu zahvalil Tadej Pogačar.

20-letni Tadej Pogačar, naš novi kolesarski junak poleg šampionskega Primoža Rogliča, je na 20. etapi Dirke po Španiji dosegel tri zmage v eni: prvi je prečkal ciljno črto, zaradi naskoka pred najbližjimi tekmeci se je v skupni razvrstitvi povzepel na zmagovalni oder, hkrati pa je dokončno osvojil nazaj še majico za najboljšega mladega kolesarja. 

Ob vseh vzponih in padcih mu poleg družine tesno ob strani stoji tudi njegovo dekle Urška Žigart. Tudi 23-letna Urška je tesno zavezana kolesarstvu, saj je članica profesionalne ekipe BTC City Ljubljana.

Še več, omenjena ekipa sodeluje v ženski različici Vuelte, ki se je začela danes prav v Madridu, tako da je bila Žigartova, sicer študentka prava, med številnimi slovenskimi navijači, ki so pričakali prihod moške karavane v špansko prestolnico. 

Nekateri me kličejo Pogačarjeva Urška, ampak ne maram preveč, da me omenjajo ob njegovih dosežkih. Vem, da to pač pride zraven in sem najponosnejša nanj (takoj za vama, Marjeta in Mirko), a zame je Tadej najprej fant in šele nato zmagovalec l’Avenirja, Algarveja, Kalifornije in etape na Vuelti...

O Tadeju kot o fantu in nekom, s komer treniram, pa z veseljem govorim in pišem, čeprav sem z njim pretrpela ure in ure. Samo na kolesu, drugače Tadej z mano ravna zelo nežno, brez skrbi.

Urška Žigart v nedavnem blogu za Polet

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice