Šport
4719 ogledov

Neverjetno, kaj je Valverdeja in drugo mesto rešilo pred napadom Pogačarja

Alejandro Valverde Epa
Neuničljivi Alejandro Valverde se je pri 39 letih še šestič povzpel na stopničke Dirke po Španiji.

Španec Alejandro Valverde je po koncu Dirke po Španiji priznal, da si ni niti predstavljal, da bo pri svojih 39 letih osvojil drugo mesto na Dirki po Španiji ter da mu bo ponovno uspelo stopiti na stopničke v Madridu.

Primož Roglič UCI lestvica Šport Velika napaka UCI pri računanju! Roglič ni drugi kolesar sveta!

"Pred dirko sem upal na kakšno etapno zmago," je po 21. etapi vzhičen razlagal aktualni svetovni prvak, ki si je etapo privozil že v prvem tednu po vzponu na Mas de la Costo: "Toda nikoli si nisem mislil, da je drugo mesto dosegljivo."

Alejandro Valverde | Avtor: Epa Epa

Uspeh španskega šampiona je še toliko bolj neverjeten, če vzamemo v obzir, da je bil mišljen zgolj kot pomočnik Richardu Carapazu ter je vlogo kapetana ekipe skupaj z Nairom Quintano prevzel šele nekaj dni pred začetkom svoje že 14. Vuelte, ko je zmagovalec letošnjega Gira zaradi poškodbe odpovedal nastop.

Primož Roglič Odzivi iz tujine Šport Roglič začrtal novo ero, Pogačar odkritje Vuelte

Valverde pa je tudi priznal, v kakšni nevarnosti se je znašlo njegovo drugo mesto po napadu Tadeja Pogačarja tekom 20. etape, ko je s stopničk izrinil Quintano ter nevarno zapretil Valverdeju:

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

"Med njegovim napadom nisem imel nobenih podatkov o časovnih zaostankih. Po nesreči sem spremenil nastavitve na mojem radiu in kar naenkrat sem namesto svoje ekipe o zaostankih spraševal Astaninega tekmovalca Iona Izagirreja. Na srečo sem slišal gledalce ob progi kričati, da ima Pogačar že dve minuti prednosti ter da moram do konca vzpona iti na vse ali nič."

Valverde je tako ciljno črto prečkal 1:32 za Pogačarjem, s čimer mu je uspelo ohraniti 22 sekund prednosti pred Pogačarjem.

Alejandro Valverde | Avtor: Epa Epa

primož roglič Španski mediji Šport Rogliča označili za "najbolj mrzlega šampiona"

 

Komentarjev 1
  • Žurnalček 09:55 17.september 2019.

    Ni res ! Lahko bi počil , pa ne bi uspel obraniti drugega mesta na zadnji gorski etapi ! Spremljevalni motorist Pogačarja in TV motor sta kriva , da Pogačar ni dobil še tistih 20 sek. za 2. mesto. Medtem ...prikaži večm , ko je TV motor Valverdeju omogočil držati razliko po zadnjem klancu navzdol. Enostavno povedano , spremljevalni motor Pogačarja je šel 200m naprej in Pogačarju ni kazal ovinkov , TV motor ga je pa snemal od zadaj . Valverdeju je pa TV motor , njemu pa spremljevalni motor kazal ovinke .

Sorodne novice