Šport
675 ogledov

Začenja se SP, Slovenec eden glavnih favoritov za naslov prvaka

primož roglič Epa
Za uvod kolesarskega SP mešana štafeta reprezentanc.

Z današnjo mešano štafeto reprezentanc v vožnji na čas se začenja svetovno prvenstvo v cestnem kolesarstvu, ki ga bo do nedelje gostila britanska grofija Yorkshire. Na uvodni disciplini, ki bo na SP doživela premiero, bodo nastopili tudi Slovenci Tadej Pogačar, Jan Tratnik, Jaka Primožič, Eugenia Bujak, Urša Pintar in Urška Bravec.

Primož Roglič Vuelta Ni okreval Šport Uvod svetovnega prvenstva brez Rogliča

Primožič je mesto v štafeti dobil naknadno, saj je prvi slovenski kolesar Primož Roglič nastop odpovedal zaradi prevelike utrujenosti po nedavno končani dirki po Španiji, ko je slavil. Zasavec bo po zagotovilih slovenske reprezentance nastopil v sredinem posamičnem kronometru, kjer bo zagotovo eden največjih favoritov za naslov svetovnega prvaka, in na nedeljski cestni dirki.

Primož Roglič Tadej Pogačar SP v kolesarstvu Šport Slovenija nestrpno pričakuje zadnji vrhunec sezone

Mešana štafeta v vožnji na čas za reprezentance bo zamenjala kronometer komercialnih ekip. Novost so predstavili ob robu lanskega SP v Innsbrucku, preizkusili pa so jo že na avgustovskem evropskem prvenstvu, na katerem Slovenija v tej disciplini ni nastopila.

"Ekipo sestavljajo trije kolesarji in tri kolesarke. Najprej odpeljejo en krog, v tem primeru 14-kilometrski, kolesarji. Ko pride drugi od treh v cilj, startajo ženske. Ko pride druga od treh v cilj, je konec, se ustavi čas," je o letošnji novosti dejal selektor slovenske reprezentance mlajših članov in športni direktor Martin Hvastija.

Krog favoritov je širok, glavni kandidati za zlato medaljo pa so bržčas Nizozemci in Nemci.

Primož Roglič V prvi ligi Šport Roglič tudi po plači ne zaostaja za najboljšimi kolesarji Alejandro Valverde "Je res pravi ..." Šport To Valverde meni o Rogliču, spregovoril tudi o potezi ob padcu Slovenca
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice