Šport
586 ogledov

Uvod svetovnega prvenstva brez Rogliča

Primož Roglič Vuelta Epa
Slovenski kolesar se bo raje osredotočil na posamične preizkušnje.

Zmagovalec dirke po Španiji Primož Roglič bo izpustil uvodno preizkušnjo svetovnega prvenstva v cestnem kolesarstvu, ki se bo v nedeljo začelo v britanski grofiji Yorkshire.

"Primož namreč še ni povsem okreval po zaključeni Vuelti in še čuti posledice padca," je sporočil selektor slovenske članske kolesarske reprezentance Andrej Hauptman.

Hauptman se bo v mešani štafetni preizkušnji na SP v Yorkshiru žal moral odpovedati najboljšemu slovenskemu kolesarju v tem trenutku. "Glede na okoliščine je odločitev, da se Primož osredotoči na sredino vožnjo na čas. Seveda pa bo nastopil tudi na posamični cestni dirki," je še napovedal slovenski selektor.

Namesto Rogliča je Hauptman za uvodno preizkušnjo svetovnega prvenstva vpoklical Jaka Primožiča. Reprezentanco Slovenije bodo tako v nedeljo na premierni tekmi zastopali Jan Tratnik, Tadej Pogačar, Jaka Primožič ter Eugenia Bujak, Urška Pintar in Urška Bravec.

Mešana štafeta v vožnji na čas za reprezentance bo zamenjala kronometer komercialnih ekip. Novost so predstavili ob robu lanskega SP v Innsbrucku, preizkusili pa so jo že na avgustovskem evropskem prvenstvu, na katerem Slovenija v tej disciplini ni nastopila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.