Šport
459 ogledov

"Slovenska" ekipa z novo veliko okrepitvijo

Wout Poels Profimedia
Izjemni Nizozemec bo postal novi član Bahrain Meride.

Po odhodu Italijana Vincenza Nibalija je kolesarska ekipa Bahrain Meride, v kateri veliko vlogo igrajo Slovenci, dobila njegovo zamenjavo za boj za visoke uvrstitve na največjih dirkah. Pogodbo z njo je podpisal Nizozemec Wout Poels.

Dosedanji član ekipe Ineos je v svoji karieri že dobil dirko Liege-Bastogne-Liege in etape na kriteriju Duaphine ter na dirkah od Tirenskega do Jadranskega morja in po Veliki Britaniji.

Na največjih večetapnih dirkah je nastopil že 14-krat, najboljši je bil šesti na Vuelti 2017. Večinoma je imel vlogo pomočnika kapetanov, zdaj pa računa, da se bo lahko na preizkušnjah, kjer odločajo gorske etape, izkazal kot kandidat za skupno zmago.

Primož Roglič Tadej Pogačar SP v kolesarstvu Šport Slovenija nestrpno pričakuje zadnji vrhunec sezone Primož Roglič Vuelta SP v kolesarstvu Šport Roglič brez številnih hudih konkurentov
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice