Šport
352 ogledov

Tako so se Pogačarju poklonili pri njegovi ekipi: "Ustvarja zgodovino!"

Tadej Pogačar Profimedia
Kolesarskemu dragulju Tadeju Pogačarju so se po izjemni Vuelti preko svoje spletne strani poklonili tudi pri njegovi ekipi UAE Team Emirates.

Če se po nedeljski poslednji etapi letošnje Vuelte podamo na spletno stran kolesarske ekipe UAE Team Emirates, nas tam pričaka novica z naslovom "Pogačar do prvih stopničk ekipe UAE Team Emirates na katerem izmed Grand Tourov".

Tadej Pogačar Mladi šampion Šport Pogačar: "Da izgledam veselo? Daleč od tega!"

"Danes je bila za ekipo Team UAE Emirates spisana zgodovina, saj je 20-letni Tadej Pogačar stopil na stopničke španske Vuelte ter proslavil zgodovinsko tretje mesto na eni izmed največjih kolesarskih dirk na svetu," se začne novica, ki zgolj nadaljuje s hvalospevi na račun mladega Slovenca:

"Pogačarjevo izjemno predstavo, ki mu je prinesla tretje mesto na 21-dnevni Dirki po Španiji, si bomo zapomnili tudi po treh spektakularnih etapnih zmagah, kot tudi po tem da je osvojil znamenito belo majico, katero se izroči najboljšemu mlademu kolesarju na dirki."

"Njegovi dosežki so botrovali sploh prvim stopničkam ekipe UAE Team Emirates na katerem izmed Grand Tourov po njeni ustanovitvi leta 2017. Pogačar je prav tako povišal število naših etapnih zmag na Grand Tourih na številko 8. Štirikrat smo namreč slavili na Vuleti, dvakrat na Giru d'Italia ter enkrat na Tour de Franceu."

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

V članek so nato vključili Pogačarjeve besede po izjemnem debiju na njegovi prvi veliki tritedenski dirki: "Zadnji trije tedni so bili izjemni. Celotna UAE ekipa me je resnično podpirala, da sem prišel do te točke in dolžan sem jim veliko zahvalo. Končati na stopničkah Vuelte je nekaj neverjetnega in da ti to uspe v družbi svetovnega prvaka ter Primoža Rogliča je še bolj neverjetno. Veliko prijateljev ter članov družine me je prišlo podpreti v Madrid, tako da je ta dan zame popoln zaključek izjemnih treh tednov."

Miguel Angel Lopez Velika gesta Šport Tako se je Pogačarju priklonil veliki rival ter tekmec v boju za belo majico

Sledila je čestitka Matar Suhail Al Yabhouni Al Dhaheri-ja, predsednika ekipe, ki je pohvalil celotno moštvo: "Današnji dan je bil resnično poseben. Je rezultat trdega dela ter zaupanja vase. Vse od ustanovitve ekipe je bil naš cilj postati najboljša ekipa v profesionalnem kolesarstvu. Danes smo napravili zelo velik korak v tej smeri in resnično sem ponosen na to, kar nam je uspelo. Tadej Pogačar je bil za nas pravo odkritje. Ko se obračamo k prihodnosti, je pomembno investirati v mlade kolesarje, ki ne le da lahko zmagujejo dirke, temveč tudi navdihujejo mlade po ZAE, da podprejo cilje naše ekipe ter se tudi sami lotijo kolesarjenja. To je naš cilj."

Mauro Gianetti | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Veliko pohvalo je dodal še generalni direktor ekipe, Mauro Gianetti: "Pogačar je neverjeten talent, ki je dokazal, da je bodoči superzvezdnik, toda ne smemo pozabiti, da je kolesarstvo ekipni šport. Ne bi nam upelo doseči teh zmag brez predanosti ter doprinosa vseh kolesarjev, športnih direktorjev, preostalih delavcev v ekipi, članov družin ter prijateljev, ki so podpirali našo ekipo."

Primož Roglič Odzivi iz tujine Šport Roglič začrtal novo ero, Pogačar odkritje Vuelte Urška Žigart Njegovo dekle Magazin H kateri se stisne Tadej Pogačar, ko ni na kolesu?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice