Šport
4647 ogledov

Roglič se je prebudil prepozno, Dennis suvereno pokoril konkurenco

Rohan Dennis Primož Roglič kronometer kolesarstvo Epa
V sredo je prišel na vrsto prvi vrhunec letošnjega kolesarskega svetovnega prvenstva v Yorkshiru - moški kronometer v članski konkurenci.

Avstralec Rohan Dennis (1:05:10) je ubranil naslov svetovnega prvaka v kronometru. Srebro je osvojil mladi Belgijec Remco Evenepoel (+1:09), bron pa Italijan Filippo Ganna (+1:55).

Na startni listi sta bila dva Slovenca. Primož Roglič po naporni Vuelti ni upravičil vloge favorita, zasedel je dvanajsto mesto s tremi minutami zaostanka. Jan Tratnik je bil 36. med sedeminpetdesetimi tekmovalci. 

SP v kolesarstvu Šport Slovenija s Pogačarjem do sedmega mesta

Roglič je na prvem merjenju vpisal 22. čas, bil je eno minuto za Dennisom in zdelo se je, da bo stežka ulovil mesta na zmagovalnem odru. Na drugem merjenju je zaostanek še povečal, pred ciljno črto pa ga je ujel še Dennis, ki ga je na koncu ugnal za natanko tri minute.

"Po moči mi je šlo, kot sem načrtoval. Rezultat je slab, v danem momentu pa moram biti zadovoljen. Ni najboljše za moralo, če te tekmovalec od zadaj prehiti. Na ciljni ravnini sem ga lahko držal. Skušal sem narediti maksimum, pridobil sem neko novo izkušnjo," je na cilju razmišljal Roglič.

Tudi Tratniku se vožnja na čas ni izšla. Želel si je vsaj približati 10. mestu iz Bergna 2017, a je bilo že na prvem merjenju časa jasno, da bo to zelo težko dosegel, saj je za takrat vodilnim Britancem Johnom Archibaldom zaostajal že 44 sekund, na drugem pa dve minuti in 13 sekund.

"Zelo slabo. Po drugi polovici noge niso stekle. Nimam komentarja. Sem razočaran. Dal sem vse od sebe, to je bil danes moj limit," je besede iskal Tratnik. "Na začetku je bilo vse, kot sem si zadal. Po prvem klancu sem mislil, da bom stopnjeval. Nikakor ni šlo. Ustavljal sem se. Noge so bile trde, nisem mogel dobiti ritma," je pojasnjeval 29-letni Idrijčan in za konec priznal, da je bilo zadnjih 15 kilometrov borba samega s seboj.

Od četrtka do nedelje bodo v Yorkshiru cestne dirke.

Dennis je na koncu za več kot minuto premagal evropskega prvaka, obetavnega Belgijca Evenepoela, ki je lani postal svetovni prvak med mladinci na kronometru in v vožnji na čas. Sredi dirke se je še zdelo, da se bo v boj za zmagovalni oder vmešal še drugi Belgijec Victor Campanaerts, ki pa je nato padel in imel še tehnično okvaro.

Vožnja na čas (Northallerton-Harrogate - 54 km):

 1. Rohan Dennis (Avs)                1:05:05
 2. Remco Evenepoel (Bel)              + 1:09
 3. Filippo Ganna (Ita)                  1:55
 4. Patrick Bevin (NZl)                  1:58
 5. Alex Dowsett (VBr)                   2:02
 6. Lawson Craddock (ZDA)                2:08
 7. Tanel Kangert (Est)
 8. Nelson Oliveira (Por)                2:10
 9. Tony Martin (Nem)                    2:27
10. Stefan Kung (Švi)                    2:47
...
12. Primož Roglič (Slo)                  3:00
36. Jan Tratnik (Slo)                    6:15
...

 

Komentarjev 2
  • db08d766e1b32fb730acfd95068d4776f2ee2b27 17:28 25.september 2019.

    Roglič se je uštel na začetku dirke in preveč zaostal........grem stavit, da če bi štartal skupaj z prvakom bi se borila do konca za zmago.......

Sorodne novice