Šport
3613 ogledov

Roglič sporočil odločitev glede dirke po Franciji

Primož Roglič
Usoda Primoža Rogliča je bila negotova zaradi posledic padca na kriteriju Dauphine.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je danes na novinarski konferenci v francoski Nici pred začetkom dirke po Franciji potrdil, da bo nastopil na Touru. Še več, 30-letni Kisovčan se počuti dobro in je pripravljen na napore največje kolesarske dirke na svetu.

Primož Roglič poškodba Zmanjkuje časa Šport Rogličev padec pred Tourom odprl številna vprašanja

Član nizozemskega moštva Jumbo-Visma velja za glavnega favorita za skupno zmago, padec na kriteriju Dauphine pa je pred Tourom nekoliko skazil sijajno sliko avgusta po tekmovalni vrnitvi. Obenem nekaj časa ni bilo jasno, ali bo na Touru sploh nastopil.

Kot pravi, je bil padec boleč, a o tem ne razmišlja več. "Na žalost so padci del našega športa, ampak dobro sem okreval. Počutim se v redu. Tukaj sem na startu Toura in to je dobra novica," je danes potrdil zmagovalec preizkušnje po departmaju Ain in do odstopa na Dauphinu vodilni kolesar v skupni razvrstitvi.

Primož Roglič Novo Šport Športni direktor Jumbo Visme zavrnil navedbe Rogličeve izbranke

"Pripravljen sem kot drugi naši fantje tukaj. Dal bom vse od sebe in videli bomo, kako nam bo šlo," je dodal državni prvak junijske cestne preizkušnje ter drugouvrščeni v vožnji na čas za Tadejem Pogačarjem.

O konkurenci na Touru ter boju za prestižno rumeno majico ni želel preveč razglabljati. "V tem trenutku nima smisla razpravljati o tekmecih. Lahko smo osredotočeni le na našo ekipo. Naše delo moramo opraviti čim bolje."

Dirka po Franciji se bo s prvo etapo v okolici Nice začela v soboto, ko bo na vrsti prvih 156 kilometrov na tritedenski poti do Elizejskih poljan.

Adam Yates Rivali Šport Rogliču bo še težje! Veliki tekmeci v prihodnje še močnejši
Komentarjev 1