Šport
1161 ogledov

Rogliču bo še težje! Veliki tekmeci v prihodnje še močnejši

Adam Yates Epa
Adam Yates bo od leta 2021 nastopal za Ineos.

Britanski kolesar Adam Yates je podpisal dvoletno pogodbo z ekipo Ineos, poroča Cyclingnews. Ta bo začela vejati leta 2021. Yates, najboljši mladi kolesar na dirki po Franciji 2016, je sicer član ekipe Mitchelton-Scott, pri kateri bo sedem let.

Yatesa so s prestopom v Ineos povezovali več tednov. Avstralska ekipa si je 28-letnika želela obdržati, a je na koncu ostala praznih rok.

Pred dvema dnevoma je sicer njegov brat Simon Yates podaljšal z Mitchelton-Scottom, kar pomeni, da bosta prihodnje leto prvič v poklicni karieri tekmeca.

Član Mitchelton-Scotta je tudi slovenski kolesar Luka Mezgec, ki bo tako kot Adam Yates dirkal na letošnjem Tour de France, ki se bo začel v soboto, 29. avgusta, in trajal vse do 20. septembra.

Adam Yates sicer že dolgo velja za enega najboljših kolesarjev na svetu, ki bo tako še dodatno okrepil postavo Ineosa, v zadnjem letu glavnih tekmecev ekipe Jumbo-Visma našega Primoža Rogliča.

Adam Yates | Avtor: Profimedia Profimedia

Yates je sicer prvi britanski kolesar, ki se lahko pohvali z naslovom najboljšega mladega kolesarja Dirke po Franciji (leta 2016 je dirko zaključil na 4. mestu), med največje uspehe pa si lahko šteje še skupno zmago na Dirki po ZAE (slavil tik pred Tadejem Pogačarjem) in Dirki po Turčiji, prav tako pa se lahko pohvali tudi s slavjem na znameniti Klasiki San Sebastian.

Zelo malo mu je manjkalo tudi do skupnih zmag na prestižnih etapnih dirkah, kot so Tirreno-Adriatico (končal le za Rogličem), Dirka po Kataloniji ter Kriterij Dauphine, katere je vse končal na drugem mestu.

Primož Roglič Dirka po Franciji Šport Dva velika Rogličeva tekmeca ostala brez Toura
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice