Šport
1756 ogledov

Doktor ekipe Sky: Lagal sem, to pa je resnica

chris froome ekipa sky tour de france 2015 EPA
Sumi v pošteno delo pri moštvu Sky so znova oživeli.

Nekdanji zdravnik ekipe Sky in britanske kolesarske zveze Richard Freeman bo zdravniškemu razsodišču priznal, da je v preteklosti lagal, ko je trdil, da ni naročil testosteronskih obližev, ki so bili dostavljeni na velodrom v Manchestru maja leta 2011. Freemanov zastopnica Mary O’Rourke je izjavila, da je njen klient 'v preteklosti izrekel precej laži'.

Freeman je ob prejšnjih preiskavah trdil, da je podjetje Fit4Sport storilo napako in na napačen naslov dostavilo 30 paketov Testogela. Poslalo jih je na manchesterski velodrom, kjer je imela takrat svoj sedež ekipa Sky. Zdaj je Freeman, ki je v najbogatejšem kolesarskem moštvu deloval od leta 2009 do 2015,  spremenil svojo izjavo. Priznava, da je naročil testosteron, še vedno pa trdi, da je bila prepovedana snov namenjena 'nekolesarju' zaradi zdravstvenih razlogov. 

Richard Freeman | Avtor: Profimedia Profimedia
"Nisem se mogel prisiliti, da bi povedal resnico. Niti svojim odvetnikom. Zdaj sem tu in to je resnica," je po besedah O’Rourkove dejal Freeman. Ta tako zdaj priznava naročilo testosterona, še vedno pa zanika obtožbo zdravniškega koncila (General Medical Council), ki trdi, da je bil njegov motiv v tem, 'da je bila nabava izvršena z namenom, da bi športnik izboljšal svoje dosežke'.

O’Rourkeva je izjavila, da GMC o tem nima nobenih dokazov, čeprav pri slednjem ugotavljajo, da Freemanov 'nekolesar' ni imel razloga za uporabo testosterona. 

Zaslišanja bi morali sicer opraviti že februarja tega leta, vendar se jih Freeman ni udeležil, njegovi odvetniški ekipi pa je uspela dolga odložitev primera. Zaslišanja so zdaj predvidena za 20. december. GMC lahko ob spoznanju krivde Freemanu odvzame doktorsko licenco.

Ekipa Sky je v tem letu dobila novega generalnega sponzorja, njeni kolesarji pa zdaj kolesarijo pod imenom Team Ineos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice