Šport
486 ogledov

Znane posledice Froomove grozljive nesreče, tako dolgo je trajala operacija

Chris Froome
Britanskega kolesarskega zvezdnika Chrisa Frooma so po sredini nesreči, v kateri se je težje poškodoval, operirali v bolnišnici v Saint-Etiennu in je po besedah njegove ekipe Ineos zdaj v intenzivni oskrbi, kjer naj bi ostal še nekaj dni.

"Ni v najboljšem stanju. So nesreče in so hude nesreče - ta je bila huda," je o stanju 34-letnega kolesarja, štirikratnega zmagovalca dirke po Franciji, dejal vodja ekipe Ineos Dave Brailsford, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Dave Brailsford | Avtor: Profimedia Profimedia

Froome je med ogledom trase pred 4. etapo kriterija Dauphine izgubil nadzor in se zaletel v steno, pri tem utrpel številne zlome, med drugim kolka in desne stegnenice. S helikopterjem so ga prepeljali v bolnišnico v Saint-Etiennu. Tam so ga zdravniki operirali, poseg pa je zaradi številnih zlomov po poročanju spletne strani cyclingnews.com trajal kar osem ur.

Kot je pojasnil Brailsford, je bil prvi poseg uspešen, kolesar pa bo zdaj ostal v intenzivni negi še vsaj dva dneva, nato se bodo zdravniki odločili o nadaljnjem zdravljenju. To bi lahko potekalo tudi v Veliki Britaniji.

Že kmalu po nesreči je bilo jasno, da Froome nikakor ne bo mogel napadati pete zmage na letošnji francoski pentlji, vodja Ineosa pa je danes dejal, da je glavna skrb ekipe uspešno okrevanje njihovega prvega zvezdnika.

Velik šok Šport Froome treščil v steno, na Touru ga ne bo: "Nesreča je resna."

Nesreča se je pripetila pri visoki hitrosti na spustu. Froome naj bi po poročanju medijev za hip izpustil krmilo, da bi si obrisal nos, ko mu je veter spodnesel sprednje kolo, zaradi česar je izgubil nadzor in trčil v zid hiše.

"Pogledali smo podatke z njegovega kolesa, s hitrosti 54 km/h se je v hipu ustavil," je moč trčenja ponazoril Brailsford.

chris froome Utrpel več zlomov Šport Froome v zid pri 60 km/h, to je počel tik pred nesrečo

Dobitnik dirke po Franciji leta 2013, 2015, 2016 in 2017 bi s peto zmago na najprestižnejši dirki na svetu izenačil rekord za največ zmag, ki ga imajo v lasti Francoz Jacques Anquetil, Belgijec Eddy Merckx, Francoz Bernard Hinault in Španec Miguel Indurain.

Chris Froome | Avtor: True value paint True value paint

Njegova odsotnost je po besedah organizatorjev velik udarec za letošnjo izvedbo francoske pentlje. "Tour ne bo isti brez njega. Chris Froome vse od leta 2013 igra osrednjo vlogo na tej dirki," je ocenil direktor dirke Christian Prudhomme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.