Šport
68 ogledov

Etapa Matthewsu, Slovenca v ozadju

Michael Matthews Facebook Michael Matthews.
Kolesarji so opravili z drugo etapo dirke po Kataloniji.

Avstralec Michael Matthews (Sunweb) je zmagovalec današnje druge etape na kolesarski dirki po Kataloniji. Drugo mesto je na 179,6 km dolgi preizkušnji med krajema Mataro in Sant Feliu de Guixols osvojil Španec Alejandro Valverde, tretje pa Južnoafričan Daryl Impey.

Rumeno majico vodilnega je zadržal Belgijec Thomas De Gendt (Lotto Soudal). Njegova prednost pred drugouvrščenim Valverdejem znaša 2:47 minute, še sekundo več zaostaja absolutni junak današnje etape.

Sloviti Britanec Chris Froome (Sky), sicer štirikratni zmagovalec najbolj slovite kolesarske preizkušnje na svetu - dirke po Franciji, je zavoljo padca, ki se je zgodil 40 km pred ciljem, danes zaostal več kot 14 minut.

Grega Bole Po Kataloniji Šport Bole v sprintu boljši tudi od Matthewsa in Greipla

Na dirki nastopata dva Slovenca: Simon Špilak (Katjuša-Alpecin) je osvojil 42. mesto, Grega Bole (Bahrain Merida), ki je na ponedeljkovi uvodni etapi zasedel tretje mesto, pa 87. mesto (+0:29). V skupni razvrstitvi je Špilak (+2:58) na 55., Bole (+3:23) pa na 76. mestu.

V sredo bo na sporedu zahtevna 179 km dolga preizkušnja, ki se bo začela v Sant Feliu de Guixolsu, končala pa v smučarskem središču Vallter 2000.

Primož Roglič Na operacijo Šport Roglič ostal brez velikega tekmeca za Giro
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice