Šport
2952 ogledov

Roglič v pravi srhljivki do fantastične zmage!

Primož Roglič
Primož Roglič je zmagovalec prestižne etapne dirke Tirreno-Adriatico.

Prestižna etapna dirka med Tirenskim in Jadranskim morjem se je zaključila s kronometrom vzdolž Jadranske obale.

Vodilni kolesar na dirki Adam Yates je pred vožnjo na čas branil 25 sekund prednosti pred našim Primožem Rogličem, ki je veljal za dosti boljšega kronometrista, a mu dolžina kronometra, ki je bil dolg zgolj 10 kilometrov, nikakor ni odgovarjala, saj je bilo težko verjeti, da se da na tako kratki razdalji nadoknaditi takšno razliko.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Roglič se je na progo podal kot predzadnji kolesar ter imel na merjenju vmesnega časa na polovici proge le 6 sekund prednosti pred Britancem, a je odlično odvozil zadnji del, za zmagovalcem Victorjem Campenaertsom je zaostal za 13 sekund, ter osvojil 11. mesto na kronometru.

Yates, ki se je na progo podal 3 minute za našim šampionom pa je bil v zadnjem delu očitno počasnejši, ko pa je prispel na ciljno ravnino, je bilo jasno, da bo vse skupaj zelo tesno. Britanec je ciljno črto prečkal 26 sekund počasneje od Rogliča, kar je pomenilo, da je Zasavec za sekundo dobil skupni seštevek te razburljive dirke.

Najbolje je s povsem ravninskim kronometrom v San Benedetto del Trontu opravil evropski prvak, Belgijec Victor Campenaerts, ki je za tri sekunde prehitel Italijana Alberta Bettiola in za štiri Nizozemca Josa van Emdna. Roglič je končal na 11. mestu s 13 sekundami zaostanka za današnjim zmagovalcem. Matej Mohorič (Bahrain-Merida) je bil 26. z zaostankom 29 sekund, Jan Tratnik (Bahrain-Merida) 54. z 42 sekundami zaostanka, Jan Polanc (UAE Emirates) pa 63. z 49 sekundami zaostanka.

"Bilo je neverjetno blizu. Ne vem, kje sem pridobil odločilno prednost. Kronometer traja od začetka do konca, na koncu pa se je srečno izšlo. Počutil sem se močnega, poizkušal sem nadoknaditi razliko, potiskal sem do konca. Pred preizkušnjo sem bil samozavesten, toda vedel sem, da lahko opravim samo svoj del, ne morem vplivati na druge, dal sem lahko zgolj vse od sebe in čakal na razplet," je po zmagi izjavil Roglič.

Za manjši zaplet na zmagovalnem odru so poskrbeli prireditelji, ki so imeli pripravljeno modro majico za končnega zmagovalca za Yatesa. Ko so uvideli napako, so jo umaknili, in Rogliču hitro dali prazno majico brez napisa njegove ekipe Jumbo-Visma.

Roglič je danes prišel do osme skupne zmage na etapnih dirkah, četrte na ravni svetovne serije. Prvo in drugo je vpisal lani na dirki po Baskiji in Romandiji, tretjo letos na dirki po Združenih arabskih emiratih. Ob tem je bil kot član nizozemske ekipe še najboljši na dirki po Sloveniji in po Algarveju, še kot kolesar Adrie Mobila pa prav tako po Sloveniji in Azerbajdžanu. Ob tem je zabeležil jubilejno, 25. profesionalno zmago.

V skupnem seštevku je Roglič po sedmih etapah zaključil z vsega sekundo prednosti pred Yatesom. Na tretjem mestu je končal Danec Jakob Fuglsang s 30 sekundami zaostanka. Polanc je ubranil 14. mesto v skupnem seštevku, Mohorič je pridobil dve mesti in končal na 17. mestu ter kot tretji med mladimi kolesarji, Tratnik je bil 74.

Rogliča zdaj čaka nekaj zasluženega počitka. Od 30. aprila do 5. maja bo nastopil na dirki po Romandiji, ki bo njegov zadnji preizkus pripravljenosti pred dirko po Italiji - ta se začne 11. maja -, na kateri bo lovil zmagovalni oder.

Komentarjev 2
  • Avatar Nefilimma
    Nefilimma 00:27 20.marec 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

  • breacker 23:19 19.marec 2019.

    Bravo Primož!!! To je bilo pa zelo podobno, kot Prevčeva (Domenova) desetinka točke prednosti pred Japončkom.

Sorodne novice