Šport
443 ogledov

Roglič pred uro resnice obdržal dober položaj

Primož Roglič
Na kolesarski dirki od Tirenskega do Jadranskega morja se je v ponedeljek odvila predzadnja etapa.

Francoski kolesar Julian Alaphilippe je zmagovalec šeste etape dirke od Tirenskega do Jadranskega morja, ki se je po 192 kilometrih končala s sprintom v Jesiju.

Andre Tafi Smola Šport Zlomljena ključnica prekrižala načrte legendi

Po dveh napornih hribovitih etapah dirke dveh morij so danes na račun prišli sprinterji, najboljši v skupnem seštevku pa do nekaj bolj mirnih trenutkov. Poskrbeti so morali le, da se niso znašli v težavah in prišli do cilja v glavnini. Sedmerico ubežnikov je peloton držal na varni razdalji, najdlje sta vztrajala Španec Jose Joaquin Rojas in Italijan Davide Ballerini, slednjega so ujeli 3,5 kilometra pred ciljem. Takrat so se že odvijali boji sprinterskih vlakov za čim boljše položaje.

V sprintu je se najhitrejši možje ekipe Deceuninck-Quick Stepa niso najbolje organizirali in pripravili sprint za Italijana Elio Vivianija. Ta je sprintal po levi strani, Alaphilippe po desni, po sredini pa Argentinec Maximilano Richeze. Alaphilippe je bil na koncu prvi, na drugem mestu je končal Italijan Davide Cimolai, tretji je bil Viviani. Matej Mohorič (Bahrain-Merida) je bil 13., Jan Polanc (UAE Emirates) 15., Primož Roglič pa 26., vsi trije so končali v času zmagovalca in v skupnem seštevku niso nič izgubili. Dve minuti in dve sekundi počasnejši od današnjega zmagovalca je bil Jan Tratnik (Bahrain-Merida).

Skupno vodstvo je zadržal Britanec Adam Yates, ki ima pred slovenskim zvezdnikom Rogličem 25 sekund prednosti. Odločitev o skupnem zmagovalcu bo padla na torkovem kronometru. Najboljši v skupnem seštevku so mirno prebrodili 192-kilometrsko pot iz Matelice do Jesija. Yates (Mitchelton-Scott) bo v zadnje dejanje ene najmočnejših etapnih dirk spomladanskega dela sezone šel s 25 sekundami prednosti pred Rogličem, Danec Jakob Fuglsang na tretjem mestu zaostaja 35 sekund, četrti Nizozemec Tom Dumoulin na četrtem mestu že eno minuto in 55 sekund. Skupno je Polanc 14. (+4:18), Mohorič 19. (+5:11) in Tratnik 76. (+38:46).

Torkov kronometer v San Benedettu del Trentu bo dolg 10 kilometrov, potekal bo ob morju in bo povsem ravninski. Kolesarski poznavalci in tudi nekateri favoriti za skupno zmago menijo, da bo Roglič nadoknadil 25 sekund zaostanka in prišel do svoje druge skupne zmage v letošnjem letu.

Na lanski dirki je bil v kronometru Roglič od Yatesa hitrejši za 36 sekund. Zadnji dve zmagi v vožnji na čas v San Benedettu je zabeležil Avstralec Rohan Dennis, aktualni svetovni prvak je na dirki tudi letos. Med favorite za etapno zmago sodijo še Dumoulin, Belgijec Victor Campenaerts in Španec Jonathan Castroviejo. Svoje račune ima tudi Tratnik, ki je pozimi prišel v Bahrain-Merido prav zaradi kronometrskih sposobnosti.

Primož Roglič Tirreno-Adriatico Šport Roglič bil hudo bitko, končal na stopničkah
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice