Šport
1675 ogledov

Roglič bil hudo bitko, končal na stopničkah

Primož Roglič Epa
Na kolesarski dirki od Tirenskega do Jadranskega morja je bila v nedeljo na sporedu peta etapa.

Danski kolesar Jakob Fuglsang (Astana) je zmagovalec pete etape dirke od Tirenskega do Jadranskega morja, v kateri je po 180 kilometrih v Recanatiju ugnal prvega in drugega v skupnem seštevku Britanca Adama Yatesa (Mitchelton-Scott) in Slovenca Primoža Rogliča (Jumbo-Visma). Yatesa in Rogliča v skupnem seštevku po novem loči 25 sekund.

Današnja zahtevna etapa je dobila epilog v zadnjem od treh zahtevnih krogov, vsak je imel dva zelo strma vzpona. Fuglsang se je za napad odločil 24 kilometrov od ciljne črte, hitro ujel ubežnike pred seboj in slabih 12 kilometrov pred koncem ostal sam v ospredju. Takrat je iz glavnine skupaj z Italijanom Vincenzom Nibalijem napadel tudi Jan Polanc, ob kasnejšem pospeševanju Yatesa in Rogliča nekaj časa vztrajal z njima, a dolgo ni zdržal.

Na zadnji vzpon sta se Yates in Roglič podala v lov za Dancem skupaj, dva kilometra pred ciljem pa ritmu Britanca Slovenec ni mogel več slediti. Fuglsang je Yatesa prehitel za 40 sekund, Roglič na tretjem mestu je zaostal 56 sekund.

Primož Roglič Tirreno-Adriatico Šport Nova izjemna vožnja Primoža Rogliča

Pred ponedeljkovo ravninsko etapo in posamičnim kronometrom Yatesa in Rogliča loči 25 sekund. Fuglsang je tretji s 35 sekundami zaostanka.

"Danes smo poskusili na enak način kot včeraj. Poskusil sem od daleč in na srečo se je izšlo. Želel sem si zmage, ki jo poklanjam Micheleju Scarponiju in njegovi vdovi, ki nas je obiskala včeraj," je na cilju dejal Fuglsang. Astani je v soboto etapno zmago prikolesaril Kazahstanec Aleksej Lucenko, ki je prav tako poskusil s samostojnim napadom daleč od cilja.

"Že včeraj sem rekel, da bo danes najtežja etapa dirke. Res je bila. Bil sem blizu zmagi, toda Fuglsang je bil danes predober. Vmes sem ugotovil, da Roglič malo trpi. Poskusil sem in dal vse od sebe. Ne vem, če bo 25 sekund dovolj, da zmagam dirko," pa je ocenil Yates.

Polanc je bil danes 15., zaostal je 2:43 minute. Matej Mohorič (Bahrain-Merida) je bil 24. z zaostankom 3:34 minute. Jan Tratnik (Bahrain-Merida) je končal na 92. mestu, zaostal je 17:41 minute. Polanc je skupno 14., za Yatesom zaostaja 4:18 minute, Mohorič je na 20. mestu, njegov zaostanek znaša 5:11 minute. Tratnik je 75.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice