Šport
217 ogledov

Bole v sprintu boljši tudi od Matthewsa in Greipla

Grega Bole
Lepa uvrstitev za slovenskega kolesarja.

Belgijec Thomas De Gendt je zmagovalec 1. etape kolesarske dirke po Kataloniji. Kolesar ekipe Lotto Soudal je po dolgem samostojnem begu na 164 kilometrov dolgi etapi v okolici Calelle za 2:38 minute prehitel Nemca Maximiliana Schachmanna, še štiri sekunde več pa je na tretjem mestu zaostal Slovenec Grega Bole (Bahrain Merida).

Matej Mohorič Milano-Sanremo Šport Matej Mohorič izvrsten na prvem vrhuncu sezone

"Nisem verjel, da lahko zmagam, posebej po tem, ko sem ostal sam v begu, ampak razlika med mano in glavnino se ni veliko manjšala, tako da sem na koncu slavil," je dejal specialist za bege De Gendt, ki je po begu šesterice sam ostal na predzadnjem vzponu.

Od dveh Slovencev je danes nase opozoril Bole, ki je dobil sprint glavnine pred Avstralcem Michaelom Mathhewsom, Špancem Mikelom Bizkarro in Nemcem Andrejem Greiplom. Simon Špilak (Katjuša - Alpecin) je končal na 112. mestu v času glavnine.

"V zadnjih desetih dneh sem dobro delal. Že takoj po vseh poškodbah sem se dobro počutil, tudi danes je bilo tako, vse je bilo v redu tudi ob vožnji v klanec. Bila je supertežka etapa, a sem se ob koncu počutil zelo dobro, zato sem tudi dobil sprint glavnine za tretje mesto. Imam lepo priložnost še za boljši rezultat, če naslednjič ulovimo vse ubežnike," je po etapi dejal Bole.

Primož Roglič Na operacijo Šport Roglič ostal brez velikega tekmeca za Giro

V torek kolesarje čaka 167 kilometrov dolga etapa med Matarojem in Sant Feliu de Guixolsom, ki bo podobno razgibana kot današnja z nekaj vmesnimi vzponi. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice