Šport
753 ogledov

Roglič ostal brez velikega tekmeca za Giro

Fabio Aru
Moštveni kolega dveh Slovencev je moral na operacijo.

Italijanski kolesar Fabio Aru, eden od zvezdnikov ekipe UAE Emirates, v kateri sta tudi Slovenca Tadej Pogačar in Jan Polanc, bo zaradi operacije izpustil precejšen del sezone, zagotovo ga ne bo na majski dirki po Italiji. Nekdanji zmagovalec dirke po Španiji je moral na operacijo arterije leve noge.

Kot je sporočila njegova ekipa, naj bi z operacijo rešili težave Aruja, ki so mu preprečevale boljše dirkanje. Zdravniki so ugotovili, da ima težavo z arterijo, zaradi katere je ob velikem naporu v nogo dobival premalo krvi. Zaradi tega v nogi ni imel dovolj moči.

Matej Mohorič Milano-Sanremo Šport Matej Mohorič izvrsten na prvem vrhuncu sezone

"Občutil sem razliko, ko sem šel na vso moč, težav pa nisem imel pri srednjem ritmu. Na treningu denimo ni bilo nobenih težav. Vesel sem, da smo odkrili težavo. Po drugi strani pa sem jezen zaradi vse nesreče, ki se je zgrnila nad mene. Moral bom izpustiti Giro," je bil slabe volje Aru.

Kot so še pojasnili pri UAE Emirates, bo Aru v kratkem dobil termin za operacijo, po kateri bo moral povsem počivati en mesec. Če bo vse potekalo brez težav, bi lahko bil na kolesu najhitreje v treh do štirih mesecih.

Primož Roglič Noro Šport Neverjetno, za koliko je Roglič po več kot 1000 kilometrih premagal Yatesa!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice