Šport
368 ogledov

Hud udarec za Frooma in Sky

Mikel Landa EPA
Pri ekipi Sky so izgubili še enega odličnega kolesarja.

Španski kolesar Mikel Landa se je po tednih ugibanj, kje bo nadaljeval kariero, odločil, da se iz ekipe Sky preseli v Movistar. Sedemindvajsetletnik, glavni pomočnik Chrisa Frooma, zmagovalca na letošnji dirki po Franciji, je z moštvom iz svoje domovine podpisal dveletno pogodbo.

Landa je letošnji Tour končal na četrtem mestu, sekundo za tretjim Francozom Romainom Bardetom. "To je za nas izjemna novica. Glede na to, kaj kaže in koliko je star, je to kolesar, ki bo vodil špansko kolesarstvo v naslednjih letih," je ob podpisu pogodbe dejal vodja Movistarja Eusebio Unzue.

Landa se je v zadnjih letih uveljavil kot izjemen pomočnik v gorah, kakšna bo njegova vloga v novi ekipi, pa še ni znana. Za Movistar sta pod pogodbo še naprej oba zvezdnika, Kolumbijec Nairo Quitana in Španec Alejandro Valverde.

Landa bi lahko po mnenju nekaterih strokovnjakov že na letošnjem Touru ogrozil zmago Frooma, a se je Španec podredil moštvenemu kapetanu in taktiki ekipe. Britansko moštvo je v zadnjem času doživelo kar nekaj neprijetnih udarcev; že pred Lando sta Sky zapustila Mikel Nieve, ki bo kolesaril za Orico-Scott, in Peter Kennaugh, ki se bo preselil v ekipo Bora-Hansgrohe, za naslednje leto pa je že izgubljen tudi Luke Rowe. Valižan je na fantovščini svojega brata staknil zelo hudo poškodbo noge.

Mikel Nieve Odhaja še Nieve Šport Froome izgublja glavne pomočnike Luke Rowe Hud udarec za ekipo Šport Fantovščina kriva za hudo poškodbo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.