Šport
407 ogledov

Froome izgublja glavne pomočnike

Mikel Nieve EPA Mikel Nieve.
Španski kolesar Mikel Nieve, eden glavnih pomočnikov štirikratnega zmagovalca dirke po Franciji Chrisa Frooma, bo po koncu sezone zapustil ekipo Sky in se preselil k Orici-Scottu, za katerega kolesari tudi slovenski sprinter Luka Mezgec.

Mikel Nieve, zmagovalec dveh etap na Giru, na katerem je osvojil tudi majico za najboljšega na gorskih ciljih, Skya ne zapušča zaradi nezadovoljstva, ker se je moral podrejati svojim kapetanom. Zaveda se, da ga ista naloga čaka tudi pri avstralski ekipi, v kateri bo garal za Kolumbijca Estebana Chavesa ter brata Adama in Simona Yatesa.

Warren Barguil Prestopa Šport Dve zveneči imeni v novih ekipah

"To so mladi in talentirani kolesarji, upam, da bom ekipi lahko pomagal do odmevnih zmag. Želim biti pomemben v gorskih etapah, želim biti blizu njih in jim pomagati," je dejal 33-letni kolesar. Ta je že drugi vrhunski kolesar Skya, ki je podpisal s konkurenčno ekipo. Pred njim je to storil Britanec Peter Kennaugh, ki se bo preselil v ekipo Bora-Hansgrohe.

Primož Roglič Intervju Šport Primož Roglič: Froome je premagljiv že zdaj, toda ...

Da bo zapustil Chrisa Frooma in kolega, je pred časom napovedal tudi drugi Španec v ekipi Mikel Landa, ki imena novega moštva še ni hotel izdati, govorice pravijo, da bo v naslednji sezoni vozil za Movistar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.