Šport
272 ogledov

Mezgec garal za kolegovo zmago

Caleb Ewan EPA
Avstralski kolesar Caleb Ewan je zmagovalec četrte etape dirke po Poljski, ki se je po 238 kilometrih končala s skupinskim sprintom v Zabrzeju.

Kolesarja avstralske ekipe Orica-Scott je do izvrstnega položaja za zaključni sprint pripeljal slovenski prvak Luka Mezgec. V rumeni majici vodilnega je ostal Slovak Peter Sagan. Drugi za Calebom Ewanom v najdaljši etapi tokratne dirke po Poljski je bil Nizozemec Danny Van Poppel, tretji pa Sagan, ki je preprečil, da bi brata Van Poppel stala na zmagovalnem odru; Boy je bil namreč četrti.

Kolesarji so morali 238 kilometrov dolgo etapo, ki se je začela v Zawiercieju, premagovati v 38 stopinjah Celzija, v visokih temperaturah pa se je med šesterico ubežnikov znašel tudi Slovenec v dresu poljske ekipe Jan Tratnik. Idrijčan, ki je dobil dva vmesna sprinta, se je moral vdati 10 kilometrov pred ciljno črto, Remi Cavagna pa je vztrajal še pet kilometrov.

V sprintu je odlično delo za Ewana opravil Mezgec, glavni adut Slovenije na nedeljskem evropskem prvenstvu, ki je z močnim pospeševanjem naprej potegnil Avstralca na čelo glavnine. Ewan je zdržal in za dolžino kolesa slavil pred dvakratnim svetovnim prvakom Saganom.

Primož Roglič Intervju Šport Primož Roglič: Froome je premagljiv že zdaj, toda ...

Najboljši Slovenec v etapi je bil na 27. mestu Mezgec. Matej Mohorič (UAE Emirates) je bil 86., Domen Novak (Bahrain-Merida) 99., vsi trije so skozi cilj prišli v času zmagovalca. Kristijan Koren (Cannondale-Drapac) je bil 130. (+1:40), Tratnik 145. (+5:51), Simon Špilak (Katjuša) pa 148., zaostal je 8:06 minute. Skupno je najboljši Mohorič na 56. mestu. Špilak je 69., Novak 75., Mezgec 78., Koren 106. in Tratnik 126.

Slovak je na račun bonifikacij v skupnem seštevku povečal prednost pred drugouvrščenim Belgijcem Dylanom Teunsom, ta zdaj znaša 10 sekund. Tretji je domačin Rafal Majka z zaostankom 12 sekund.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice